Jana Havligerová: Život bez parkoviště

Předseda Úsvitu – národní koalice Miroslav Lidinský

Předseda Úsvitu – národní koalice Miroslav Lidinský Zdroj: ctk

Parlamentní strana Úsvit – Národní koalice mění kvůli sbližování s Blokem proti islámu svůj název na Úsvit s Blokem proti islámu. Je to prý jednoduchá reakce na to, že vzájemné propojování je čím dál tím užší. Hlavně že z Okamurových pohrobků hned tak nebude Úsvit nového věku.

Poslanci se projednou shodují, na partajní příslušnost nehledě. Ke společnému vzepětí je vyburcovala vidina, že by z Malostranského náměstí mělo zmizet parkoviště, které hojně využívají. Podle Romana Váni z ČSSD je s auty náměstí hezčí, smysluplnější, živější.

Bez aut bude ošklivější, nelidské. Šéf poslanců TOP 09 František Laudát přidal, že kdyby měli poslanci jezdit MHD, byl by to úplně jiný životní styl. Nikdo prý nemá tak rozbitý život jako poslanec, takže oni si to parkovací stání prostě zaslouží. Stupeň rozbitosti života páně poslanců se dá těžko posoudit, pokud jde o úplně jiný životní styl, je to jiná. Bez parkoviště by zkusili, jak žije většina jejich voličů.

Senátor a předseda Strany práv občanů Jan Veleba si postěžoval, že mu Facebook zablokoval účet. Míní, že je to sofistikovaná cenzura za jeho nepohodlné názory, zvláště za článek, v němž popsal, jak viděl na Pražském hradě modlící se muslimy. Tím přímo ťal do živého. Potvrzujeme. Zvláště to platí o pasáži „modlitební obřad vykonávali v jednotném rytmu – klek, hlava na zem, klek“.