Zápisník Dušana Kütnera: Rozum občas zvítězí

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Martin Přibyl

Dobrá zpráva pro příznivce vyvěšování vlajek Tibetu a vůbec všech, kteří nehoví vkusu a nátuře pročínsky zaměřeného prezidenta Miloše Zemana. Podle soudu totiž policie neměla právo nařizovat jejich sundání z kanceláře v dohledu čínského prezidenta Si Ťin-pchinga ubytovaného v pražském hotelu Hilton. Zdravý rozum zase jednou vyhrál. Kdo ale ví, jak dlouho bude rozum v dnešní dezinterpretační době na další vítězství čekat.

Na realitním trhu se objevují názory očekávající splasknutí realitní bubliny v tuzemsku. To jsou nadějné zprávy pro skupinu lidí, kteří si byt nestihli koupit, a jen nevěřícně zírají na stálý nekonečný růst cen. Jejich pokles by jim sice trochu pomohl, ale snížení o padesát procent jako v Irsku v době krize se asi stejně čekat nedá, stejně jako skutečně pořádná změna,která by zvýšila možnost nájemního bydlení v České republice... takže je to vlastně stejně jedno.

NASA dostala befel od amerického prezidenta Donalda Trumpa znovu se vrátit na Měsíc a pak rovnou hrr na Mars. A nebude to jen taková návštěva zemského satelitu s pár skoky v nízké atmosféře a focení u vlajky, ale rovnou vybudování základny pro cesty na čtvrtou planetu sluneční soustavy. Milovníci Hvězdných válek či Star Treku se právem těší na zhmotnění svých filmových představ. Ale kdoví – než základna vznikne, nejspíše už mnozí z nynějších příznivců dotyčných filmových děl stejně budou mnohem dál… tedy na pravdě boží.