Zápisník Jana Pavce: Firma – opium lidstva

Raduan Nwelati

Raduan Nwelati Zdroj: E15 Robert Zlatohlavek

Mladoboleslavský primátor za ODS Raduan Nwelati zjevně potřebuje ještě rychle sebrat pár volebních bludišťáků, a tak ve své kampani na Facebooku vyhlásil „nulovou toleranci cizincům“. Původní profesí lékař, a to syrského původu, pak raději tento příspěvek smazal a doplnil na „nulovou toleranci cizinců, kteří nedodržují naše zákony“. Byla by to zajímavá psychologická studie zkoumající, proč právě cizinci a jejich děti v české politice tak rádi hrají na proticizineckou notu.

A cizinci ještě jednou. Padesát let po invazi spřátelených vojsk čelí Česko dalšímu vpádu. Nebohého českého raka říčního totiž vytlačuje rak pruhovaný, který se do Evropy dostal z východního pobřeží Spojených států. Do toho všeho navíc přináší mor. Tak vidíte, ne všechno zlé přichází z východu.

Písecký člen hnutí ANO Václav Makrlík navrhl svého předsedu Andreje Babiše na státní vyznamenání za boj proti korupci a rozkrádání státního majetku. Na začátku bylo opiem lidstva náboženství, pak ho nahradil národ. Teď se na tuhle pozici pomalu tlačí firma.

Maďarská vláda zastavila na začátku srpna distribuci jídla pro některé odmítnuté žadatele o azyl v tranzitní zóně. Doufá, že je tak donutí k návratu do Srbska. Svou rozvinutou a pohostinnou evropskou civilizaci si prostě ubráníme.