Zápisník Jana Vávry: Svět je zase dál

Bitcoin

Bitcoin Zdroj: Profimedia.cz

Libra
Ilustrační foto
Bitcoin
4
Fotogalerie

Z projektu facebookové kryptoměny je tržiště nápadů. Původní idea digitální měny navázané na koš standardních měn se asi změní. Firma zvažuje, že by „své“ mince podložila jen jednou konkrétní valutou. Do debaty přispěli i někteří kongresmani s doporučením, aby Facebook používal bitcoin. A český premiér teprve nedávno objevil, k čemu se dá používat Skype. Svět pokročil.

Hlavní město vyvolává v mnoha končinách republiky antipatie. Ta je ale stále méně opodstatněná. Praha je metropole, kde se kvůli cenám bytů nedá pořádně bydlet a kam se kvůli stavu dopravní infrastruktury dojíždí stále hůř. Pražská automobilová značka asi bude dál fungovat jako stigma, ale z jiných důvodů.

Po letech si v Česku opět získal pozornost šampionát v ragby. Součástí zážitku bývá srovnávání tohoto sportu s fotbalem. Nejenže ragbisté nesimulují nebo se nehádají se sudími. Výstřelky egoismu krotí i tím, že na dresech nepotřebují mít svá jména. K tomu, aby si v Česku získal šišatý nesmysl více fanoušků než ten kulatý, je ale ještě daleko.