Zápisník Jany Havligerové: Naši furianti

Jaroslav Hanák

Jaroslav Hanák Zdroj: E15 Michael Tomes

Jaroslav Hanák, prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR.
Trump vyhlásil nové sankce proti Íránu, míří prý i na Chameneího
3
Fotogalerie

Předseda středočeské ČSSD Robin Povšík je přesvědčený, že sociální demokraté musejí zůstat v Babišově vládě. Má pro to pádný důvod: „Ten, kdo nejvíc porušuje všechna pravidla, je pan prezident. A poslední, co bych si přál, je, abychom odchodem z vlády dali obrovskou příležitost prezidentovi pohybujícímu se na hraně ústavy, aby se stal pánem situace.“ Tak hlavně že teď jsou socialisté na koni.

Prezident svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák ví, jak zakročit proti klimatickým hrozbám. Prohlásil, že čtrnáctileté děti protestující proti změnám klimatu by měly „dostat přes držku“, neb stávkují za něco, čemu nerozumějí. Jistěže se za výrok omluvil, ale už mu ho nikdo neodpáře.

Dokonce i takový hrubián, jako je prezident USA Donald Trump, umí téma změny klimatu pojednat elegantněji. Podle něj má Amerika větší problémy než plastová brčka, řekl před Bílým domem novinářům. A začal prodávat vlastní sadu deseti brček. Na každém balíčku je vyryté jeho jméno, jeden stojí 15 dolarů a první várka už je vyprodaná.