Zápisník Michala Noska: Jistota desetinásobku

Utkání skupiny B mistrovství světa v hokeji: Rusko - Česká republika, 13. května 2019 v Bratislavě. Nikita Gusev z Ruska (druhý zprava) se raduje z gólu se spoluhráči Nikitou Kučerovem (vpravo) a Nikitou Zajcevem (třetí zprava). V popředí zády je český brankář Patrik Bartošák.

Utkání skupiny B mistrovství světa v hokeji: Rusko - Česká republika, 13. května 2019 v Bratislavě. Nikita Gusev z Ruska (druhý zprava) se raduje z gólu se spoluhráči Nikitou Kučerovem (vpravo) a Nikitou Zajcevem (třetí zprava). V popředí zády je český brankář Patrik Bartošák. Zdroj: ČTK

Brankář Pavel Francouz (vpravo) a útočník Dmitrij Jaškin na tréninku české hokejové reprezentace 12. května 2019 před utkáním skupiny B s Ruskem na mistrovství světa v Bratislavě.
2
Fotogalerie

Uplynulých čtrnáct dní žilo Česko hokejovým mistrovstvím světa. Počáteční vítězné jízdě národního týmu přihlížely plné hospody a zrcátka automobilů již tradičně zdobily národní vlajky. Všechno vypadalo krásně až na krutý víkend, kdy po dvou prohrách zůstala z medailového snu jen hořká brambora. Ze zlata se nakonec radovali Finové a ti, kteří si na ně vsadili. Věrní finští srdcaři totiž od sázkových kanceláří vyinkasují výhry v krásném kurzu minimálně 1 : 10. A to se už vyplatí.

Kromě Finů se mohou radovat i pražští povaleči. Magistrát se pro ně chystá na vybraných místech zřídit veřejná lehátka. Mají být k nalezení pomocí mobilní aplikace. Praha samozřejmě potřebuje kvalitní odpočinkové zóny, ale mnohem vážnější problém je stav komunikací. Pro magistrát je ovšem výrazně snazší zaplavit město lavičkami, stolky a lehátky než opravit most. Z lehátka se ale všechny závažné problémy jeví jaksi snesitelnější a umožní lidem sladké snění o moderním a funkčním velkoměstě.