Zápisník Michala Noska: Krtek a autíčko

Karolína Milerová, vnučka autora séria animovaných filmů O krtkovi Zdeňka Milera a majitelka společnosti Little Mole.

Karolína Milerová, vnučka autora séria animovaných filmů O krtkovi Zdeňka Milera a majitelka společnosti Little Mole. Zdroj: Michael Tomeš_E15

Bourání dálničního mostu za Hvězdonicemi
Stavbaři železobetonovou honstrukci bourají postupně
3
Fotogalerie

Nejslavnější tuzemská kreslená postava Krteček je od smrti svého autora téměř o osm let starší, ale jeho další osud je nadále nejasný. Soud definitivně rozhodl, že ani jedna ze znesvářených dědiček nemá na mnohamilionové dílo práva.

V kauze se však nejedná jen o peníze, ale i o další Krtkův život. Pokud se obě dědičky nedokážou dohodnout na kompromisu, celý krásný příběh skončí a Krtek se zahrabe navěky pod zem. To by bylo k budoucím generacím opravdu kruté.

Stejně trudný osud jako Krtkovi hrozí i těm, kdo se v následujících dnech a týdnech rozhodnou cestovat z Prahy do Českých Budějovic a naopak. Motoristu čeká řada dopravních omezení jak na cestě z Prahy přes Benešov, tak přes Příbram a Písek. Vlaky nepojedou vůbec. Od osmadvacátého března totiž kvůli výstavbě koridoru dojde k totální výluce na železniční trati mezi hlavním městem a jihočeskou metropolí. Železniční pasažéři tak nasednou do náhradních autobusů a vyrazí na polozavřené silnice. Můžeme se těšit na pěkný dopravní mazec.