Chorvatsko jinak. Poznejte neprofláklá místa, která si zamiluje celá rodina

Zdroj: Shutterstock

Skleněné desky jsou složené do kruhu o průměru 22 metrů. Obrovská plocha reaguje na sluneční záření
Mořské varhany jsou vytvořené z trubic, kam se dostává voda z moře. Ty se pod vlivem tlaku vody krásně rozezní
Punta Skala je jedním z nejkrásnějších pobřežních úseků v Chorvatsku
Do Národního parku Kornati si naplánujte jednodenní výlet lodí. Dostane vás už pohled z její přídě
Národní park Paklenica pravděpodobně dobře znáte z televizních obrazovek. Natáčelo se tu několik scén pro film Vinnetou
14
Fotogalerie

Projeli jste Chorvatsko křížem krážem a myslíte si, že vás už ničím nepřekvapí? Poznejte překrásná místa, která jste dost možná minuli. O tyhle tipy rozhodně přijít nechcete!

Místo, ze kterého si sednete na zadek

Zvedněte kotvy a vydejte se do Zadaru. Při pohledu na pobřežní instalaci zvanou Pozdrav Slunci se vám zastaví srdce. Po setmění se rozzáří 300 skleněných desek, které rozjedou skvělou světelnou show. S přilehlým mořem tvoří fascinující obraz. Magickou hru světel milují i děti. Pobíháním po barevném prostoru se samy stanou součástí díla. Na tenhle zážitek nikdy nezapomenou!

Skleněné desky jsou složené do kruhu o průměru 22 metrů. Obrovská plocha reaguje na sluneční zářeníSkleněné desky jsou složené do kruhu o průměru 22 metrů. Obrovská plocha reaguje na sluneční záření | Shutterstock

Tip: V Zadaru narazíte ještě na jeden světový unikát. Mořské varhany, které vydávají hudbu v momentu, když se na ně valí vlny. Jde o schody u moře, které se znovu zalíbí i těm nejmenším. Když po nich budou pobíhat, ovlivní tím, jaké zvuky varhany vyloudí.

Mořské varhany jsou vytvořené z trubic, kam se dostává voda z moře. Ty se pod vlivem tlaku vody krásně rozezníMořské varhany jsou vytvořené z trubic, kam se dostává voda z moře. Ty se pod vlivem tlaku vody krásně rozezní | Shutterstock

Pláž jenom pro vás

Strach z boje o místo hoďte za hlavu. Na pláži Punta Skala se o stín s nikým prát nebudete. Jde o soukromou pláž, která je ideální nejen pro rodiny s dětmi. Křišťálově čisté moře je perfektní pro bezpečné plavání a oblázková pláž pro hraní na břehu. Její velkou výhodou je návaznost na Falkensteiner Family Hotel Diadora, který nabízí další vodní zábavu v bazénech s tobogány.

Punta Skala je jedním z nejkrásnějších pobřežních úseků v ChorvatskuPunta Skala je jedním z nejkrásnějších pobřežních úseků v Chorvatsku | Falkensteiner Family Hotel Diadora

Pozor! Tady vám spadne brada

Vypadá jako z jiného světa, a přece ho najdete na naší planetě. Národní park Kornati se stovkami vápencových ostrůvků a útesů tvoří jednu z nejfotogeničtějších scenérií. Sytě modré moře je úžasně čisté a plné barevných rybiček. Oblast je vážně skvělá na potápění. Ať vás proto ani nenapadne zapomenout doma šnorchl a brýle. 

Do Národního parku Kornati si naplánujte jednodenní výlet lodí. Dostane vás už pohled z její příděDo Národního parku Kornati si naplánujte jednodenní výlet lodí. Dostane vás už pohled z její přídě | Shutterstock

Věděli jste, že…

na ostrovech se nachází nejstarší dochovaná stavba z dob Římanů? Jde o tehdejší strážní věž s názvem Tureta.

Vyhlédněte si nejlepší výhledy

Chorvatsko je v hlavní sezóně plné turistů. Proto nejspíš oceníte místa, kde se mezi nimi nebudete muset tísnit. Národní park Paklenica není přelidněný jako jiné parky. A přesto mu žádný nemůže konkurovat. Krátká rodinná stezka Velka Paklenica směrem do pevnosti Paklarić končí jedním z nejlepších výhledů. Odtud se rozprostírá ničím nerušený pohled na Jaderské moře.

Národní park Paklenica pravděpodobně dobře znáte z televizních obrazovek. Natáčelo se tu několik scén pro film VinnetouNárodní park Paklenica pravděpodobně dobře znáte z televizních obrazovek. Natáčelo se tu několik scén pro film Vinnetou | Shutterstock

Všechny zážitky na jednom místě

Při veškerém cestování si nezapomeňte hlavně odpočinout. Vybírejte místa, která vám nabízí všechny typy zážitků. Falkensteiner Family Hotel Diadora myslí na každého. Co potěší všechny členy rodiny?

Ve Falkensteiner Family Hotel Diadora se v každém ohledu myslí na potřeby rodiny. Herny, pokoje i společné prostory jsou plné interaktivní zábavy pro děti. Nemusíte se starat vůbec o nic, ani o jídlo. To si užijete v podobě bufetu, který odpovídá chutím i těch nejmenších. A úplně nejlepší je na hotelu jeho poloha. V jeho blízkosti se nachází všechny výše zmíněné chorvatské krásy. Všechny hotely z prémiového letoviska Resort Punta Skala vám zaručí nezapomenutelnou dovolenou.

Děti si v hotelu užijí dětský svět na ploše 1250 m2. Celá vaše rodina ocení prostorné apartmány přizpůsobené přesně vašim potřebámDěti si v hotelu užijí dětský svět na ploše 1250 m2. Celá vaše rodina ocení prostorné apartmány přizpůsobené přesně vašim potřebám | Falkensteiner Family Hotel Diadora

Chcete prožít pohodovou dovolenou? Využijte skvělou nabídku, která zahrnuje až 20% slevu. Vyrazte co nejdřív. Do 1. září se ve Falkensteiner Resortu Punta Skala koná skvělý festival Summer Breeze.

Falkensteiner Family Hotel Diadora