Doplňkové cihly: Vychytávka moderních staveb, která ušetří třetinu práce. A navíc i peníze!

Znáte vychytávku moderních staveb, která ušetří třetinu práce?

Znáte vychytávku moderních staveb, která ušetří třetinu práce? Zdroj: HELUZ

Příklad rohovky, v tomto případě HELUZ FAMILY 44-R
Příklad enka, v tomto případě HELUZ FAMILY 50-N
Příklad káček, v tomto případě HELUZ FAMILY 50-K 2in1 a HELUZ FAMILY 50-K-1/2 2in1
5
Fotogalerie

Není cihla jako cihla! Možná jste o doplňkových cihlách ještě neslyšeli, ale jejich význam pro moderní stavitelství se nedá popřít. Tyto speciální tvarovky vyřeší složitější detaily v konstrukci – je to takové lego pro dospělé. V obvodovém zdivu zabírají až 10 % objemu, přesto můžou zásadně ovlivnit kvalitu vašeho života uvnitř domu.

Nástěnná malba, kterou nechcete

Znáte někoho, kdo by na své zdi obdivoval malbu z plísní? Uvnitř domu je má na svědomí tzv. tepelný most. Ten vzniká hlavně, když se v místě konstrukce setkají různé materiály s odlišnými tepelnými vlastnostmi. Teplo pak tady uniká rychleji než jinde. Vedle vyšších nákladů za vytápění to může vést k nepříjemným pocitům studeného vzduchu. Kromě toho se na tepelných mostech kondenzuje pára, a právě proto vznikají plísně. Předcházet tepelným mostům pomůžou právě i doplňkové cihly. Navíc pokud materiál na obvodové zdivo nakoupíte od jednoho výrobce,vyhnete se materiálům s odlišnými tepelnými vlastnostmi.

Jaké jsou výhody doplňkových cihel?

 

1. Neplýtváte

Neořezávate větší cihly na menší kusy, aby se  vám někam vešly.

2. Urychlíte stavbu

Stavební projekty jsou jednodušší díky systémovému stavění, které eliminuje dořezávání bloků

3. Zlepšíte tepelněizolační vlastnosti

Vyřešíte složitější detaily v konstrukci v rozích, ostění a parapetech. Vše do sebe perfektně pasuje a vytváří dokonalé těsnění.

4. Získáte odolnější konstrukci

Celá konstrukce s použitím doplňkových cihel lépe odolává zátěži.

TIP: Získejte doplňkové cihly HELUZ ZDARMA! Pro využití akční nabídky se jednoduše stačí zaregistrovat na webu do 31. srpna 2023. Více informací najdete zde.

Nejoblíbenější typy doplňkových cihel

Káčko a Káčko půl (označené písmeny K a K 1/2)

Tyto doplňky efektivně zakončují ostění okna či dveří. Zajišťují čistý, hladký a rovný stavební otvor. Mají také zásadní vliv na statiku a tepelnou techniku konstrukce. Minimalizují tepelné mosty a zajistí vzduchotěsnost objektu.

Příklad káček, v tomto případě HELUZ FAMILY 50-K 2in1 a HELUZ FAMILY 50-K-1/2 2in1Příklad káček, v tomto případě HELUZ FAMILY 50-K 2in1 a HELUZ FAMILY 50-K-1/2 2in1 | HELUZ

Enko (označené velkým písmenem N)

Používá se pro práci s výškou – například sladění výšky okna s kuchyňskou linkou. HELUZ je jediným výrobcem na trhu, který tento typ nabízí v Česku.

Příklad enka, v tomto případě HELUZ FAMILY 50-NPříklad enka, v tomto případě HELUZ FAMILY 50-N | HELUZ

Rohovka (označená písmenem R)

Tato rohová cihla efektivně zahajuje a zakončuje roh konstrukce. Je důležitá pro udržení převazby zdiva, která má vliv na statiku i tepelněizolační vlastnosti stavby.

Příklad rohovky, v tomto případě HELUZ FAMILY 44-RPříklad rohovky, v tomto případě HELUZ FAMILY 44-R | HELUZ

Nezmeškejte letní akci HELUZ!

Nenechte si ujít doplňkové cihly HELUZ, za které zaplatíte přesně 0 Kč! Pro využití letní akce se jednoduše stačí zaregistrovat na webu do 31. srpna 2023. Tahle nabídka se zkrátka neodmítá. Doplňkové cihly HELUZ jsou tou nejlepší volbou pro vaši stavbu.

HELUZ

Důmyslný systém základní cihly a jejich doplňků

Výrobce cihel HELUZ nabízí pro každou řadu cihel svůj systém doplňků. Zkuste například řadu HELUZ Family 44, která umožní postavit dům s téměř nulovou spotřebou energie v jedné vrstvě. Anebo se rozhodněte pro energeticky pasivní dům s cihlou nejvyšší kategorie HELUZ Family 50 2in1. Ve všech případech můžete spoléhat na důmyslný systém základní cihly a doplňků. HELUZ vám ke všemu bezplatně spočítá, kolik cihel a doplňků pro vaši stavbu potřebujete – více najdete zde.

Pusťte si video a zjistěte, jak funguje cihelný systém HELUZ

Teď už víte, že doplňkové cihly vám ušetří čas, energii i náklady. Ať už se chystáte na stavbu domu s téměř nulovou spotřebou energie nebo energeticky pasivní dům, systém HELUZ s doplňkovými cihlami vás příjemně překvapí. Nepropásněte proto časově omezenou akci a získejte doplňkové cihly ZDARMA! Více o akci zjistíte zde.