Nezvládáte letní horko? Známe řešení

Zdroj: bezpecnyvzduch.cz

5
Fotogalerie

Jelikož teploty jsou stále extrémnější, poptávka po chlazení vnitřních prostor se dostává stále více na pořad dne. Společnost Bezpečný vzduch přichází s produktem Oxycom, který na principu adiabatického chlazení nejen zajišťuje příjemnou teplotu, ale navíc díky němu dochází k úsporám energie. Chlazení velkých prostor nebylo nikdy jednodušší a úspornější!

V horkých dnech je stále aktuálnější téma efektivního ochlazování vnitřních prostor. S rostoucími cenami energií jsme však všichni nuceni zvažovat co nejšetrnější řešení, a takové poskytuje právě společnost Bezpečný vzduch se svým produktem Oxycom. Jeho fungování je založeno na nové dvoustupňové generaci adiabatického chlazení, a tím se z něj stává dokonalý společník pro udržitelné chlazení, které šetří energii i finance.

bezpecnyvzduch.cz

Princip fungování spočívá zjednodušeně v tom, že se vzduch chladí pomocí vypařování vody, čímž dochází ke snížení teploty vzduchu. V adiabatickém chlazení je vzduch nasáván do chladící jednotky a prochází přes mokré odpařovací prostředí. Když vzduch prochází tímto mokrým prostředím, dochází k vypařování vody a tím odebírání energie = tepla ze vzduchu. Výsledkem je ochlazený vzduch, který je pak použit k chlazení prostorů nebo zařízení. Vše vychází z přírodních zákonů, Oxycom jednoduše využívá princip vypařování vody k ochlazení vzduchu.

Jedná se o energeticky efektivní a ekologickou alternativu k tradičním metodám chlazení, jako je například kompresorové chlazení. Pomáhá snižovat spotřebu energie a zároveň redukovat emise skleníkových plynů. Pro správné fungování je však zcela klíčové zvážit a dobře nastavit všechny proměnné (je nutné zahrnout i faktory, jako co se vyrábí, je třeba něco chladit/tavit apod.). Produkt Oxycom je tak každému zákazníkovi nastaven na míru přesně dle konkrétní situace a jeho prostor.

bezpecnyvzduch.cz

Adiabatické chlazení vyžaduje méně elektrické energie než tradiční chladicí systémy jako je kompresorové chlazení. Nepotřebuje chladící kompresor nebo chladivo, což může snížit energetickou spotřebu. Jedná se o ekologickou alternativu s o 90 % nižší spotřebou energie.

Použití adiabatického chlazení může výrazně snížit energetickou spotřebu, šetřit náklady a přispívat k ochraně životního prostředí. Udržování příjemného pracovního prostředí navíc motivuje zaměstnance k větší produktivitě, o čemž se přesvědčila třeba i společnost BMI-Thegon. Jejich zaměstnanci měli ve vysokých teplotách v halách problémy se soustředit, zejména u starších strojů navíc docházelo k výpadkům. Díky instalaci Oxycomu například zaznamenali v letních měsících až o 15 °C nižší teploty ve výrobních halách. Došlo tedy k optimalizaci pracovního prostředí a společnost zaznamenala spokojenost zaměstnanců i lepší pracovní výsledky.

Pokud vás zajímá bližší info nebo byste si chtěli nechat zhotovit návrh, můžete kontaktovat společnost Bezpečný vzduch na obchod@bezpecnyvzduch.cz nebo navštívit webové stránky www.bvchlazeni.cz.

bezpecnyvzduch.cz