Ubývající testosteron nezpůsobuje mužům potíže jen v sexu

Zdroj: AlphaLabs

Za čím vším se může schovávat úbytek testosteronu, který u mužů od 30. roku života klesá pravidelně o cca 1 % ročně? Jak dále postupovat, pokud vás tyto problémy trápí, a jaká řešení moderní medicína nabízí?

Hladina testosteronu u mužů klesá po 25. roku života každoročně o cca 1 %.Hladina testosteronu u mužů klesá po 25. roku života každoročně o cca 1 %. | AlphaLabs

Pokles fyzické síly a přemíra únavy

Pociťujete na sobě, že fyzicky nestačíte tam, kde to dříve nebyl problém? Cítíte vyčerpání a únavu, ačkoli odpočíváte dostatečně? Najednou se necítíte dobře při vykonávání fyzických aktivit? Častá únava a nedostatek fyzických sil jsou problémy, které negativně ovlivňují náš život. Je logické, že s přibývajícími roky určité procento energie odchází, i to má však své meze. Pokud cítíte, že je najednou podstatně těžší řešit problémy každodenního života, je na čase podívat se po možnostech řešení.

Cítit se dobře a mít sílu a elán na zájmové aktivity si zaslouží každý muž v jakémkoliv věku. Cítit se dobře a mít sílu a elán na zájmové aktivity si zaslouží každý muž v jakémkoliv věku. | AlphaLabs

Snížený zájem o sex

Sexuální aktivita pozitivně ovlivňuje nejen váš partnerský život, ale i duševní pohodu, a dokonce zdravotní stav. Potřeby máme každý jiné – zatímco někdo vyžaduje pohlavní styk každý den, jinému stačí mít sex jedenkrát do měsíce. Problém nastává v momentě, kdy se z našeho života sexuální touhy a fantazie vytratí na více než šest měsíců. V takovém případě již mluvíme o absenci libida či poruše sexuální touhy. Ztráta libida je jedním z příznaků poklesu testosteronu.

Problémy s erekcí

Erektilní dysfunkce je nejčastější sexuální dysfunkce u mužů. Přirozeně k ní může docházet v období, kdy je muž pod velkým stresem, či v momentě, kdy požil velké množství alkoholu nebo jiných omamných látek. Pokud se problémy s dosažením erekce objevují častěji, nestyďte se a vyhledejte odborníka. I to může poukazovat na nízkou hladinu testosteronu, což je řešitelný problém.

Mrzutost a špatné nálady

Někdy se stane, že je člověk podrážděný a nepříjemný. Pokud jsou ovšem negativní nálady příliš časté, zpozorněte. Může to ukazovat na problém zdravotního charakteru. Nedostatek testosteronu je jedním z nich.

Co dál?

Pokud jste při čtení těchto bodů nervózně pokyvovali hlavou a našli shodu se svým životem, může se skutečně jednat o to, že máte nízkou hladinu testosteronu. Neváhejte s návštěvou testosteronové kliniky AlphaLabs, kde vám zhotoví testy a zjistí, zda je tato domněnka pravdivá, či zda je problém někde jinde. 

AlphaLabs je nová luxusní klinika pro muže, která se specializuje na testosteronovou terapii. Neváhejte se objednat na vstupní konzultaci zdarma.AlphaLabs je nová luxusní klinika pro muže, která se specializuje na testosteronovou terapii. Neváhejte se objednat na vstupní konzultaci zdarma. | AlphaLabs