Účtenkám odzvonilo: Komerční banka a Fidoo zbaví firmy zbytečného papírování

Zdroj: Komerční banka, a.s.

Pryč je doba, kdy se vyúčtování zaměstnaneckých výdajů a náhrad neobešlo bez zdlouhavého vyplňování „cesťáků“, knih jízd a dokládání drobných firemních výdajů. Komerční banka s fintech společností Direct Fidoo nabízí firemním klientům odstranění „papírových“ procesů, flexibilní předplacené karty nebo náhradu hotovostních pokladen bezhotovostními platbami.

Firmy dnes hledají způsob, jak své interní účetní procesy digitalizovat, a tím šetřit čas a peníze nejen účetním, ale celé firmě. Zbavit se papírového vyúčtování má přitom velmi jednoduché řešení – on-line aplikaci Fidoo a její předplacené platební karty, které je možné dobíjet jakýmikoli finančními částkami za pár vteřin. Každý zaměstnanec tak může platit firemními prostředky bezhotovostně. A nejen to! KB navíc jako jediná banka v ČR propojila s touto aplikací své firemní karty – služba tak ještě více zjednoduší a následně automatizuje interní účetní procesy. „Klienti Komerční banky si na používání bankovních i flexibilních předplacených karet propojených s aplikací velmi rychle zvykli a zjistili, jak pohodlné je pracovat s účtenkami v digitalizované podobě. Celé vyúčtování trvá výrazně kratší dobu a ve většině firem postupně došlo ke kompletnímu zrušení hotovostních pokladen,“ vysvětluje Radka Turková, ředitelka Korporátního a municipálního bankovnictví v Komerční bance. 

Všechny karty – ty bankovní i ty předplacené – spolupracují s on-line aplikací, takže celý proces od zaplacení kartou, schválení výdaje pověřenou osobou až po firemní vyúčtování a přenos do účetního systému je automaticky zdigitalizován.

Po ruce ve chvíli, kdy není času nazbyt

Aplikace Fidoo dokáže firmám ulevit i tehdy, kdy se v důsledku vysoké inflace a rostoucích cen za energie zhoršuje finanční situace zaměstnanců, kteří následně žádají o zálohu na mzdu. Díky propracovanému systému žádosti o zálohu a jejímu schvalování, které Fidoo nabízí, může firma nabídnout svým zaměstnancům tento nový a na trhu práce žádaný benefit, a získat tak konkurenční výhodu. To vše bez administrativní zátěže pro firmu a pomocí snadno ovladatelné aplikace, která zajistí efektivní distribuci peněz zaměstnancům. Prostřednictvím zvýhodněných předplacených Fidoo karet i firemních karet od Komerční banky mají zaměstnanci finanční prostředky k dispozici během pár vteřin, a to i v nenadálých situacích, jako například při placení v servisu za nabouraný firemní vůz.

Průběžné vyúčtování v klidu a odkudkoliv

Na online vyúčtování zaměstnaneckých výdajů před časem přešla i česká automotive společnost TATRA DEFENCE VEHICLE. Tu dříve zatěžovala především hotovostní pokladna a s ní spojená neustálá potřeba vysoké finanční rezervy. Celý proces navíc zdržovaly opakované výběry z bankomatu a řada dalších administrativních úkonů, což firma vyřešila přechodem na inovativní platformu Fidoo. Měsíční uzávěrky v TATŘE tak nově řeší digitálně a bez zbytečného stresu.

Další inspirativní příběhy zákazníků Fidoo naleznete na Fidoo.com.