Vedle Zeleného města na Praze 9 vyroste nové bydlení i školka

Zdroj: Daramis

Čtvrť Zelené Město, nacházející se na pomezí Prahy 3 a 9, se začala formovat před deseti lety. Tato zelená oáza nabízí více než tisíc bytových jednotek a poskytuje unikátní prostředí, které je pro stávající obyvatele nedocenitelným přínosem. Společnost Daramis, která za projektem stojí, se na počátku letošního roku dohodla s vedením Prahy 9 na výstavbě nové mateřské školy v této čtvrti.

Mateřská škola vyroste vedle právě budované čtvrté etapy Zelené Město Heights, která by měla být zkolaudována na jaře letošního roku a první obyvatele by měla přivítat už v létě. „Očekává se, že tato spolupráce bude transformačním vývojem pro celou čtvrť Zelené město a obyvatele Prahy 9,“ uvádí Dušan Krajča ze společnosti Daramis.

Komunita na prvním místě

„V jádru našich aktivit je komunita. Proto vytváříme výjimečné prostory pro bydlení a organizujeme společné akce, které pomáhají rozvíjet a oživovat celé čtvrti,“ uvádí Dušan Krajča. Pro obyvatele nové čtvrti společnost Daramis organizuje například společné brunche či sportovní akce. „Blahobyt obyvatel a dobře fungující komunitu stavíme do středu všeho, co děláme,“ doplňuje Krajča.

Aktuálně se dokončuje projekt Zelené Město Heights a právě byly uvedeny na trh nové byty v jednom z desetipatrových domů. Zájemci o nové bydlení se mohou přijít podívat na Dny otevřených dveří, které se budou konat ve dnech 6. a 9. dubna vždy od 11.00 do 15.00 hodin. Více informací najdou zájemci na webu zelene-mesto.cz.

Zdroj fotografií: Daramis