Práce pro jednu z největších světových franšíz: Ideální příležitost pro mladé, stabilita i kariérní růst

Video placeholder
Reklama

Atraktivní investice, komunitní přesah a jistota zavedeného love brandu. I tak se dá popsat systém franšízinku pro jednoho z největších světových gigantů. Renata Roubínková Baierová, první česká franšízantka McDonald's, popisuje své mnohaleté zkušenosti z oblasti podnikání. Jaké byly její začátky? Jaké je být zaměstnancem McDonald’s a co všechno se člověk může naučit? 

Cesta k úspěchu

V dnešní době je Renata Roubínková Baierová majitelkou sedmi poboček v Brně a Jihlavě, ve kterých zaměstnává více než 450 lidí. Jaké byly její začátky a jak se k podnikání dostala? „V jednadvaceti letech jsem emigrovala do Německa. V tamní pobočce McDonald's jsem začínala umýváním stolů, uklízením záchodů, zametáním. Časem jsem se vypracovala na vedoucí směny a později i na vedoucí celého podniku v Norimberku: Stát se franšízantkou a mít vlastní pobočku byl můj sen, o kterém jsem si myslela, že se nikdy nesplní.“ Po sametové revoluci si v České republice otevřela svou první pobočku.  

Franšízink je systém spolupráce mezi poskytovatelem licence a podnikatelem. V rámci licence je franšízantovi předáno obchodní know-how, ochranné známky, postupy a procesy. McDonald’s patří k největším franšízám na světě.

Dobrý soused

McDonald’s je známý podporou Nadačního fondu Dům Ronalda McDonalda, který letos otevře svůj historicky první Dům Ronalda McDonalda v České republice v areálu Fakultní nemocnice v Motole, který bude sloužit jako bezplatný dočasný domov rodinám dětí, které jsou zde dlouhodobě hospitalizováný s vážnou nemocí. Dalším dlouhodobým projektem, kterým značka McDonald’s vrací náklonnost svých zákazníků široké veřejnosti, je největší fotbalový turnaj pro dětí, zvaný McDonald’s Cup. Za uplynulých 23 ročníků se tohoto turnaje zúčastnilo více než 1,5 mil. chlapců a dívek ve věku 6 - 11 let.V uplynulých dvou letech pomáhali franšízanti McDonald’s, spolu se svými restauračními týmy, darováním jídel a nápojů např. hasičům při požárech v Hřensku, nemocničnímu personálu při pandemii nebo záchranným složkám při tornádu na jižní Moravě. 

Skvělý start 

V McDonald’s je nastaven systém edukace zaměstnanců tak, aby rozvíjel soft skills i hard skills. Zaměstnanci ovládají time management a rozvíjejí komunikační schopnosti. Naučí se také kontrolovat kvalitu potravin či logisticky plánovat závoz surovin. „Je to dobrý start pro studenty, ale také stabilní zaměstnání pro zkušené pracovníky. Každý si u nás najde svou parketu. Něco, co mu jde a v čem naprosto vyniká,“ říká Renata Roubínková Baierová. Zaměstnanci mají možnost kariérního růstu. Mohou se vypracovat na vedoucího směny, vedoucího pobočky či majitele nové pobočky.