V Praze chce uspět další světový kuchař, hosty láká na pravou chuť Toskánska | E15.cz

Vše o vizionářích

Vše o vizionářích Vstoupit do speciálu

V Praze chce uspět další světový kuchař, hosty láká na pravou chuť Toskánska

Michal Nosek

Michal Nosek

Na mapě exkluzivních pražských restaurací přibyla novinka. Jedná se italskou restauraci Il Molo na Maltézském náměstí. Podnik, který otevřel kuchař Daniele Zingoni, se zaměří na nabídku vína, mořských plodů či těstovin. Zingoni v něm může uplatnit mimo jiné zkušenosti, které načerpal od nejznámějších jmen svého oboru: michelinských šéfkuchařů Alaina Ducasse či Carla Cracca.

Koncept Il Molo Prague stojí na tradiční toskánské kuchyni, kterou šéfkuchař Daniele Zingoni nabízí v moderním pojetí. V menu převažují pokrmy z ryb a mořských plodů, hosté si mohou dát i domácí těstoviny či chléb, který si restaurace peče ve vlastní pekárně. „Vycházím z toho, co jsem zažil jako malý. Domácí výroby bylo tehdy vše. Olivový olej, chléb i těstoviny i sýry. Stejnou zkušenost bych chtěl dopřát i hostům,“ říká Zingoni.

Současně přiznává, že se inspiroval konceptem známé restaurace podobného jména, která leží nedaleko Florencie. V podniku nazvaném Molo 73 v minulosti vařil i Zingoni. „Na začátku byla otázka, zda dokážeme vytvořit místo s milou atmosférou, které servíruje domácí, čerstvé jídlo namísto něčeho zbytečně složitého. Podnik, kam byste zašli s rodinou na oběd či večeři. S touto vizí jsme s pomocí majitelů podniku Molo73 začali pracovat na tom, aby se zrodil její vzdálený příbuzný, Il Molo Prague,“ dodává kuchař.

Michelinský kuchař světových hvězd vsadil na Prahu, v hlavním městě tvoří jídla na gramofonu

Podnik se nachází v bývalých prostorách kavárny Cafe de Paris, které prošly celkovou rekonstrukcí a jejichž členitost umožňuje využít rozmanité kulisy. Interiér podniku zhmotňuje návrh italského designového studia Chelini.

Zingoni sbíral zkušenosti kromě Itálie také ve Francii, Portugalsku, Anglii, Austrálii, Kanadě, Rusku, Tunisku a na Ukrajině.

Učil se od mistrů oboru, jako jsou Alain Ducasse v jeho michelinské restauraci Jules Verne v Paříži nebo Carlo Cracco v Ristorante Cracco. V roce 2016 získal v německém Erfurtu bronzovou medaili v „kuchařské olympiádě“ IKA.

Láká vás otevření vlastního podniku? Přesný návod, jak na to, najdete v manuálu E15. Objednávejte zde >>>
Magazín E15 Premium Chceš hospodu?

Vraťme se k tomu, co se jedlo dřív, říká Lucie Beyerová
Cizince vidím radši než Čechy. Ti často neumí jídlo pochválit, říká šéfkuchař Christian Duy Chu
Právnické vzdělání se hodí i v restauraci, říká spolumajitel gastroskupiny Together Viktor Kaplan

 

 
Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!