Šéfkuchař Fichtner se pustil do polévky podle Václava Havla. Jiné recepty raději s úctou odmítl

Marek Fichtner executive Chef pražské restaurace Jelen

Marek Fichtner executive Chef pražské restaurace Jelen Zdroj: Pavla Hartmanová

Drůbeží polévka podle Václava Havla
Drůbeží polévka podle Václava Havla
Drůbeží polévka podle Václava Havla
4
Fotogalerie

Václav Havel vstoupil do učebnic jako velká postava našich i světových dějin, méně se ale ví, že byl nadšeneckým a velmi originálním kuchařem. Svými kulinářskými výtvory rád hostil ostatní. „Byl, jak se říká, polívkový,“ vzpomíná Michael Žantovský, který s prezidentem jako jeho tiskový mluvčí a poradce trávil hodně času a který sestavil recepty pro knihu Kančí na daňčím.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!