Novinky z veletrhu IFA najdete už brzy i v našich obchodech

IFA 2017

IFA 2017 Zdroj: IFA

Německá společnost BSH Hausgeräte je v Německu jasným lídrem trhu s domácími spotřebiči a se svými značkami Bosch a Siemens má na veletrhu IFA každoročně největší prezentační prostor. Chystané novinky nám na místě představil sám Per Funch, generální ředitel českého a slovenského zastoupení.

Na veletrzích představují firmy vždy mnoho úžasných výrobků. Pak se ale často ani rok nato do obchodů nedostanou. Jak jsou na tom Bosch a Siemens?

Pokud jde o koncepty, ukazujeme na nich samozřejmě určité vize a zároveň vyhodnocujeme reakce návštěvníků. Většina prezentovaných řešení je ale připravena pro sériovou výrobu nebo už se dokonce vyrábí. Řada novinek, které zařazujete do své reportáže, zamíří už během tohoto podzimu nebo v první polovině příštího roku i na český a slovenský trh.

Co v seznamu chystaných novinek považujete za stěžejní?

Určitě naše nové řady vestavných trub Bosch Serie 4 a 6 a Siemens iQ500, které inovují a současně rozšiřují naši nabídku domácích spotřebičů. Před dvěma lety jsme na trh uvedli špičkové modely nejvyšších řad Bosch Serie 8 a Siemens iQ700, které zůstanou i nadále v našem portfoliu. Pro obě značky jsou to mimořádně úspěšné řady s těmi nejmodernějšími technologiemi. Přišel čas obnovit i nižší řady a vybavit je funkcemi, které byly původně určené pouze pro vlajkové modely. Naše jedinečné technologie se tak stávají dostupnějšími širšímu okruhu zákazníků. Kromě technické výbavy dostaly tyto nové řady vestavných trub i nový modernější design. Uvedení těchto novinek právě chystáme.

Slyšeli jsme také, že se značka Siemens vrací na český a slovenský trh v kategorii automatických kávovarů? Je to pravda?

Ano, všechny modely prezentované na veletrhu IFA budou v prodeji i u nás, a to včetně nejvyššího modelu EQ.9 connect, který je vybaven systé- mem pro automatickou přípravu ne pouze jedné, ale hned dvou mléčných káv najednou. V kategorii domácích automatických kávovarů to zatím rozhodně není běžné. Zákazníci jistě ocení také přítomnost dvou zásobní- ků na různé druhy kávy s možností snadného přepínání. Musím zdůraznit, že kávovar má pro každý zásobník samostatný mlýnek, takže se nemusíte bát ovlivnění chuti připravované kávy zrny z druhého zásobníku. Uvedení nových kávovarů Siemens připravujeme ještě během letošního podzimu.