Poslouchej, Viktore! Jak Zelenskyj sejmul bezpáteřního Orbána

Maďarsko čekají koncem týdne volby, takže je pochopitelně pořádný průšvih to, jaký hovor před nedávnem Viktor Orbán přijal z východu. No ne až tak z východu, Putin mu totiž instrukce dává skrz čip v mozku.

Orbánovi volal Zelenskyj a ručně stručně, jak už má ve zvyku, mu vysvětlil, co si myslí o jeho přístupu k válečnému konfliktu na Ukrajině. Více v Událostech Luďka Staňka z produkce internetové televize Mall.tv.

Kromě toho, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odráží ofenzivu moderní Třetí říše, podniká spoustu online hovorů ve svém typickém zeleném svetru. A přistupuje k tomu jako k obraně své země – vůbec se s tím nepáře. Nedávno zavolal do Kongresu a potom si vzal na paškál maďarského premiéra Viktora Orbána.

Při (telefonickém) projevu na jednání v Bruselu mu mimo jiné předhodil jednu zajímavou historickou paralelu z druhé světové války. Orbán se proti jeho slovům bránil v televizi, ale jak má podobná sorta politiků ve zvyku, udělal ze sebe akorát osla. Asi jako když upozornil, že Zelenskyj je herec a on právník. Jenže....Voloďa je právník taky.