Autobus s maďarskými školáky hořel na dálnici u Verony, zemřelo 16 lidí

Nehoda autobusu u italské Verony

Nehoda autobusu u italské Verony Zdroj: ČTK

Nehoda autobusu u italské Verony
Nehoda autobusu u italské Verony
3
Fotogalerie

Páteční nehodu autobusu, který převážel maďarské školáky, nepřežilo 16 lidí. Autobus havaroval u italské Verony. Informovala o tom dnes italská záchranná služba, která původně hovořila o sedmi mrtvých.

 

Podle zástupce záchranné služby citovaného italskou agenturou ANSA autobusem cestovalo 55 lidí a 39 z nich bylo zraněno.

Rozvezeni byli do několika veronských nemocnic, asi desítka z nich je zraněna vážně. Neštěstí se stalo na dálničním výjezdu do Benátek. Autobus zavadil o postranní sloup mostu a začal hořet.

Mezi pasažéry byly podle italských sdělovacích prostředků mladí Maďaři ve věku mezi 14 a 18 lety, kteří se vraceli ze školního zájezdu do Francie. Příčina havárie zatím není jasná.

Páteční nehoda autobusu poblíž Verony je podle dostupných údajů čtvrtou nejtragičtější nehodou autobusu v Itálii od 80. let a sedmou nejtragičtější nehodou autobusu v Evropě v uplynulých pěti letech. Vůbec nejhorší nehoda autobusu v Itálii si v roce 2013 vyžádala 39 obětí.

V Evropě drží toto smutné prvenství nehoda autobusu, který se v březnu 2001 zřítil společně s třemi automobily do řeky Douro v severním Portugalsku z 50metrové výšky, když jeden mostní pilíř nevydržel nápor vody a strhl s sebou i část mostu. Tehdy zahynulo 69 osob.