Do sídla ruské agentury TASS vtrhla policie, nejspíš kvůli jejímu řediteli

vstup do budovy, kde sídlí TASS

vstup do budovy, kde sídlí TASS Zdroj: Ctac, Wikimedia

Nečekaná policejní razie překvapila personál ruské státní agentury TASS. Podle nepotvrzených zpráv se policisté mohou zajímat o generálního ředitele firmy Sergeje Michajlova, který největší ruskou tiskovou agenturu vede od roku 2012. List Kommersant oznámil, že souběžná razie je hlášena z reklamní agentury Michajlov a partneři, kterou ředitel TASS před lety založil.

Mluvčí agentury prohlásil, že zásah policistů s bezprostředním fungováním podniku nesouvisí, je prý zaměřen na „činnost jednoho z řadových zaměstnanců“. Sama agentura TASS s odvoláním na informace z ministerstva vnitra oznámila, že „vyšetřovací úkony nemají k agentuře žádný vztah, jsou spojeny s dřívějším pracovním zařazením jednoho z řadových zaměstnanců agentury“. Pracoval prý v sekci agenturního strategického rozvoje.

V Michajlovově reklamní agentuře, považované za jednu z největších v Rusku, policie podle serveru Gazeta zabavila zaměstnancům mobilní telefony. Vyšetřování se prý týká jednoho z klientů společnosti. Podle agentury Rosbalt jde o ruské státní železnice, kde Michajlov v minulosti působil.

Sedmačtyřicetiletý Michajlov založil svou mediální agenturu v roce 1993, od roku 2004 pracoval ve vedení ruských státních drah jako mluvčí a člen vedení. Šéfkou společnosti Michajlov a partneři je jeho manželka Juliana Slaščevová, která má údajně kromě ruského i britské občanství.