Fiat se prý chystá vyrábět své bestsellery v Polsku, italské kapacity uvolní Alfě Romeo

Fiat

Fiat

Fiat získal pětinový podílspolu s kontrolou nad vedením Chrysleru v roce2009, kdy americká automobilka prošla bankrotovým režimem
Fiat
Sergio Marchionne, Fiat 500
Fiat Panda
Fiat Panda
11
Fotogalerie

Italsko-americká automobilová skupina Fiat Chrysler Automobiles zvažuje, že přesune produkci svých malých vozů Panda z Itálie do Polska. Informovala o tom na svých internetových stránkách agentura Bloomberg s odvoláním na zdroje obeznámené se situací.

Fiat by podle zdrojů mohl zastavit produkci vozů Panda v továrně Pomigliano u Neapole, aby uvolnil výrobní kapacity pro luxusní automobily značky Alfa Romeo. Automobilka se však k těmto informacím odmítla vyjádřit.

Cena vozů Fiat Panda začíná těsně pod hranicí 7000 eur (189.000 Kč). Model soupeří na trhu s řadou dalších nízkonákladových automobilů, jako jsou Volkswagen Up!, Peugeot 108 či Hyundai i10. Nižší výrobní náklady v Polsku by mohly modelu Panda prospět z hlediska konkurenceschopnosti i ziskovosti, upozorňuje agentura Bloomberg.

Konečné rozhodnutí automobilky ohledně přesunu výroby by podle zdrojů mohlo záviset na vývoji odbytu nových modelů značky Alfa Romeo.