Izrael v noci zaútočil na další cíle v Pásmu Gazy

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Reuters

Izraelská armáda provedla nové útoky na 25 vojenských cílů v Pásmu Gazy, odkud v úterý palestinské militantní skupiny iniciovaly nejrozsáhlejší palbu za poslední roky. Podle agentury AFP o tom informovali izraelští vojenští představitelé.

Mezi cíli izraelských nočních útoků byly výrobny raket, kryty pro drony či vojenská infrastruktura, uvedl židovský stát. Izraelská armáda rovněž upřesnila, že během úterka vypálily radikální skupiny 70 raket a dělostřeleckých granátů, z nichž se podařilo nespecifikované množství sestřelit.

K úterním útokům se přihlásila ozbrojená křídla palestinských skupin Hamás a Islámský džihád. podle nich o odvetu za předchozí izraelské útoky na jejich pozice v pásmu. Izrael již v úterý reagoval útokem na 30 cílů, mezi nimiž bylo i zničení tunelu pod hranicí.

V důsledku ataků bylo na izraelské straně zraněno pět lidí včetně tří vojáků, o zraněních či obětech mezi Palestinci nejsou informace.

O situaci bude dnes na podnět Spojených států jednat Rada bezpečnosti OSN, kde chce Washington předložit návrh deklarace odsuzující útoky palestinských skupin.