Japonsko zasáhla nejsilnější vánice za 45 let, sníh si vyžádal 12 životů

V Tokiu napadlo nejvíce sněhu za 45 let

V Tokiu napadlo nejvíce sněhu za 45 let

V Tokiu napadlo nejvíce sněhu za 45 let
Sněhová kalamita v Yokohamě
Sněhová kalamita v Yokohamě
Kvůli sněhu zkolabovala střeha hangáru na letišti nedaleko Tokia
4
Fotogalerie
Kvůli silnému sněžení o víkendu v Japonsku zemřelo nejméně 12 lidí. Tokio a okolí zasypalo téměř 30 centimetrů sněhu, který zablokoval řadu důležitých silnic. Statisíce domácností byly bez dodávek elektřiny, letecké společnosti zrušily stovky letů.

Nejsilnější sněhové bouře za posledních 45 let přinesly v sobotu a dnes do metropole Tokia až 27 centimetrů sněhu, na některých místech v okolí města napadlo i přes 30 centimetrů. Ve městě a okolí byly uzavřené či téměř neprůjezdné některé obvykle velmi vytížené silnice.

Japonská letiště rušila v sobotu kvůli sněhovým přívalům stovky letů, jen největší přepravní společnost ANA Holdings jich během dne zrušila 350, z toho 12 mezinárodních.

Podle společnosti TEPCO, která provozuje elektrickou rozvodnou síť v metropoli a okolí, bylo v sobotu bez proudu téměř čtvrt milionu domácností. Většinu dodávek elektřiny se již podařilo obnovit a dnes v poledne (ve 4:00 SEČ) zůstávalo bez elektrické energie okolo 18 tisíc domácností.

Ve městě Kawasaki západně od Tokia zablokoval sníh brzdy vlaku, který se srazil s další soupravou. Při nehodě se zranilo 19 lidí.