Kobra 11 u protinožců. Australská dálniční policie si pořizuje flotilu českých superbů

Australská dálniční policie bude nově využívat služeb vozidel Škoda Superb.

Australská dálniční policie bude nově využívat služeb vozidel Škoda Superb. Zdroj: Drive

Flotila Superbů by v Austrálii měla čítat 55 kusů.
Současné vozy australské policie BMW 530d  B a Chrysler 300 SRT
Škoda Superb Combi
Škoda Superb Combi
Škoda Superb Combi
20
Fotogalerie

Automobilka Škoda Auto získala první velkou zakázku na dodávku policejních vozů do Austrálie. Dálniční policii v největším tamním státě Západní Austrálii dodá 55 vozů Škoda Superb. Uvedl to web Drive.

Tamní ochránci zákona budou mít k dispozici superby třídy Sportline. Australský web News doplnil, že jsou to vozy s pohonem čtyř kol a výkonem 267 koní, které dosahují nejvyšší rychlosti 250 kilometrů v hodině. Australská policie teď používá například vozy BMW 530d či Chrysler 300 SRT. Od superbu si však slibuje obdobný výkon, avšak s menší spotřebou paliva. 

Podle webu Drive je v rámci jednání i objednání dalších deseti vozů Škoda Superb. Šéf Škody Australia Michael Irmer uvedl, že je pro automobilku ctí poskytnout dálniční policii právě superby. I tak ovšem policie dál hledá nové vozy pro modernizaci své flotily a podle informací patří mezi další zvažovaná vozidla BMW X5, BMW X3, Audi A5, nová generace Subaru WRX, Volvo XC60 a Toyota LandCruiser řady 300 pro odlehlé oblasti.

Škoda Superb má však tu výhodu, že se jí v Austrálii obecně daří a je tam oblíbená. Automobilový server WhichCar uvedl, že prodeje tohoto modelu vzrostly v roce 2021 o 120 procent. 

Škoda Slavia: Nový sedan pro indický trh

Video placeholde
• Videohub