Nejméně dvanáct lidí včetně kojence zemřelo při požáru v Bronxu

Požár v Bronxu

Požár v Bronxu Zdroj: Reuters

Požár v Bronxu
Požár v Bronxu
3
Fotogalerie

Nejméně 12 mrtvých včetně ročního dítěte si vyžádal požár pětipatrového bytového domu v newyorské čtvrti Bronx. Starosta Bill de Blasio podle CNN označil požár za nejhorší, který město v posledním čtvrtstoletí postihl. Není vyloučeno, že se bilance obětí ještě zvýší, neboť čtyři lidé jsou v kritickém stavu.

"Čelili jsme nejhoršímu požáru nejméně za poslední čtvrtstoletí," řekl de Blasio během návštěvy místa tragédie. Zmínil tak požár sociálního klubu v Bronxu, kde v roce 1990 zahynulo 87 obětí. V roce 2007 pak zahynulo při dalším požáru v Bronxu deset lidí včetně devíti dětí.

Hořet začalo ve čtvrtek večer místního času (v noci na dnešek středoevropského času) v bytě v prvním patře, odkud se plameny rychle rozšířily do dalších částí domu, uvedli hasiči. Příčina požáru, se kterým bojovalo 170 hasičů, známa ale zatím není.

Dům, ve kterém je dvacet bytů, neprošel v poslední době žádnou velkou rekonstrukcí, proto se na něj nevztahují přísné protipožární předpisy, jako je například vybavení automatickým hasicím systémem.