Německo hlásí rekordní zaměstnanost, pracuje zde nejvíce lidí v historii

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

Německý trh práce je na přelomu roku tak silný, jako dosud nikdy nebyl. Počet zaměstnaných lidí opět lámal rekordy, v zemi pracovalo na 41,5 milinu lidí, píše server Focus. Úměrně tomu klesala také nezaměstnanost.

Počet zaměstnaných lidí v Německu dosáhl rekordu. Spolkový statistický úřad dnes oznámil, že počet lidí pracujících v zemi loni vzrostl oproti předchozímu roku o procento, v číselném vyjádření se jedná o 416 tisíc zaměstnanců.

Zaměstnanost v Německu tak pokořila dosavadní rekord již posedmé v řadě. Počet lidí zaměstnaných v Německu vzrostl oproti roku 2005 o 2,66 milionu, tedy bezmála o sedm procent.

Podle předběžných odhadů v Německu loni rovněž klesl počet nezaměstnaných. Ve srovnání s rokem 2011 jich ubylo 162 tisíc.

Bez práce bylo v zemi 2,34 milionu lidí. Němečtí statistici dále uvedli, že míra nezaměstnanosti ve sledovaném období klesla z 5,7 procenta na 5,3 procenta. Od roku 2005 tak počet nezaměstnaných klesl celkem o 2,23 milionu, nezaměstnanost se snížila asi na polovinu původní hodnoty.