Obamová by měla být prezidentkou v roce 2020, požadují Američané

Nominační sjezd demokratů ve Philadelphii: Michelle Obamová

Nominační sjezd demokratů ve Philadelphii: Michelle Obamová Zdroj: ČTK

Michelle Obamová podporuje Hillary Clintonovou
Na sjedzu demokratů vstoupila Michelle Obamová do předvolebního boje
Michelle Obamová na sjezdu demokratů ve Philadelphii
Nominační sjezd demokratů ve Philadelphii: Dosluhující první dáma Michelle Obamová
Nominační sjezd demokratů ve Philadelphii: Michelle Obamová
12
Fotogalerie

Vítěz úterních prezidentských voleb ve Spojených státech Donald Trump se ještě ani neujal moci, ale na internetu se již objevují výzvy, aby v roce 2020 kandidovala do Bílého domu Michelle Obamová, manželka dosluhující hlavy státu.

První dáma je v USA velmi populární, podle průzkumu Gallupova ústavu ji kladně hodnotí 64 procent Američanů, což je mnohem více než lidé hledí na jejího manžela Baracka Obamu, Trumpa nebo neúspěšnou demokratickou prezidentskou kandidátku Hillary Clintonovou.

Anketa
Je Michelle Obamová dobrou kandidátkou na budoucí prezidentku USA?
Ano
Ne
Nevím

Touhu, aby Obamová za čtyři roky vyzvala Trumpa k souboji o Bílý dům, podle BBC vyjádřily na sociálních sítích již statisíce lidí. "Jsou skvělé podmínky, aby Michelle Obamová byla v roce 2020 zvolena," napsal jeden z internetových uživatelů.

"Michelle Obamová 2020, prosím, Michelle Obamová 2020, prosím, Michelle Obamová 2020, prosím," citoval BBC další z příspěvků.

Britský portál poznamenal, že volání po kandidatuře Obamové má jednu vadu na kráse, sama Michelle totiž v březnu prohlásila, že po prezidentském úřadu vůbec netouží.