Pařížský útok na skupinu vojáků vyšetřuje protiteroristický odbor, řidič stále uniká

Útok na skupinu vojáků v Paříži

Útok na skupinu vojáků v Paříži Zdroj: Reuters

Útok na skupinu vojáků v Paříži
Útok na skupinu vojáků v Paříži
Útok na skupinu vojáků v Paříži
Útok na skupinu vojáků v Paříži
Útok na skupinu vojáků v Paříži
9
Fotogalerie

Protiteroristický odbor pařížské prokuratury převzal vyšetřování ranního incidentu ve čtvrti Levallois-Perret. Při něm najelo auto do skupiny vojáků před kasárnami a šest jich zranilo, z toho tři vážně. Úřady označily čin za úmyslný, policie po pachateli i vozidle stále pátrá. Krok prokuratury signalizuje, že podle vyšetřovatelů byl útok předem připraven a má teroristický motiv.

Incident se odehrál kolem 08:00 středoevropského letního času u armádního objektu ve čtvrti Levallois-Perret severozápadně od centra Paříže. Podle svědků čekalo tmavé BMW s jednou osobou v postranní uličce a rozjelo se k vojákům ve chvíli, kdy se střídaly směny. Zranění jsou nyní v péči doktorů a nejsou údajně v ohrožení života.

Zasažení vojáci jsou zapojeni do protiteroristické operace Sentinelle, kterou francouzská armáda zahájila po útoku z ledna 2015 na redakci magazínu Charlie Hebdo. V městské části Levallois-Perret sídlí část ze 7000 členů operace Sentinelle a hlavní sídlo zde má francouzská zpravodajská služba DGSI.

Podívejte se na záběry z místa činu

Video placeholde
Útok na skupinu vojáků v Paříži • Reuters

Dnešní útok byl již několikátým případem, kdy pachatelé cílili na francouzské bezpečnostní složky. Vlna atentátů si ve Francii od začátku roku 2015 vyžádala 239 obětí.