Pentagon odhalil tajemství: video s UFO a vzorky mimozemských slitin

ilustrační

ilustrační Zdroj: NASA

ilustrační
Pentagon,
ilustrační
4
Fotogalerie

Když světem prolétla zpráva, že americká tajná služba investovala 22 milionů dolarů do průzkumu fantaskního fenoménu UFO, vzbudila spíše pobavení a podivení nad rozmary úřadu, který by se měl zajímat jen o seriózní informace. Ale z pátrání novinářů The New York Times vyšla zajímavost, za kterou si pevně stojí: Pentagon získal mimozemské materiály, které následně skladoval a zkoumal.

Mělo se jednat o kovové slitiny úžasných vlastností, které pochází z mimozemských objektů. Skladovaly se v upravených budovách v Las Vegas a získány byly na základně informací o výskytech mimozemských objektů. Většina z nich byla falešnými zprávami, ale občas se přece jen něco našlo.

Program byl přísně utajený. Nyní o něm promluvil jeho bývalý šéf Luis Elizondo a neveřejně také několik dalších zdrojů zapojených do programu.

V Pentagonu se scházely informace o výskytu nevysvětlitelných jevů a úkolem bylo jejich objasnění – většina se vysvětlila na reálných základech, ale stále zbylo hodně těch, které zůstaly neobjasněny. Elizondo byl frustrován z omezených zdrojů a nezájmu o tento výzkum, stejně tak o nemožnost jeho veřejné debaty.

Zájem o téma rozpoutalo především video, které zachycuje záznam z kokpitu americké stíhačky FA-18 Super Hornet při cvičném letu z letadlové lodi Nimitz poblíž pobřeží San Diega. Právě i podobná videa Pentagon zkoumal. Američtí novináři kontaktovali pilota a ten nahrávku z roku 2004 potvrdil.

Autorem článku je portál VTM.cz.