Popradský hokejový Lev je téměř rozprodán

Lev Poprad

Lev Poprad Zdroj: CTK

Agonie neúspěšného slovenského projektu – klubu HC Lev Poprad – se chýlí ke konci. Majetek klubu, který jednu sezonu účinkoval v prestižní Kontinentální hokejové lize, je téměř celý rozprodán.

Prodej a následné vyplacení dluhů ještě musí odsouhlasit rada věřitelů. „O výsledku nabídkového řízení bude informován předseda věřitelského výboru a samozřejmě vítěz nabídkového řízení. Movité věci se budou prodávat ve více kolech, dokud se neprodají všechny,“ říká správce konkurzní podstaty klubu Ján Ninčák. Přestože správce konkurzní podstaty nesmí podle zákona informovat o tom, o které části majetku je největší zájem, lze předpokládat, že nejlukrativnějším zbožím budou části popradského stadionu. V soutěži jsou například ozvučení, velkoplošná obrazovka či sky boxy.

Zástupci slovenského ligového klubu HK Poprad však chtěli, aby město Poprad přes konkurz části stadionu odkoupilo, a tak je zachránilo. Nový soukromý majitel by je totiž mohl použít jako rukojmí a žádat od klubu nájemné. „Nebudeme to komentovat,“ odpověděl na otázku, zda město plánuje řešit problematický konkurz, primátor Popradu Anton Danko. Rezignoval i bývalý šéf popradského hokeje Tibor Turan. „Já to už neřeším, nemám s nimi nic,“ říká a dodává, že mu popradský Lev dluží dvouměsíční plat.

Na konkurz se těší hlavně větší věřitelé. V radě věřitelů mají silnější hlas a jejich pohledávky budou uspokojeny přednostně. Největšími hráči jsou pojišťovny, společnost Ingsteel, která postavila VIP tribunu, Aquapark Poprad či tamní letiště. Menší věřitelé neočekávají zázraky. Budou rádi, když na ně zbudou alespoň drobky. „Právní zástupce nás už informoval, ať nečekáme vyrovnání dluhu. Přednost dostanou jiní, my budeme rádi, pokud se nám dostane část peněz z konkurzu,“ vysvětluje Petr Lukšan, jednatel pražské firmy Creative Lab, která navrhla logo hokejového klubu.