Televize a filmy Time Warneru nesou

Time Warner

Time Warner Zdroj: ctk

Mediální gigant Time Warner, do jehož impéria patří Warner Brothers, CNN, HBO či více než třicetiprocentní podíl v CETV – vlastníkovi TV Nova – zažil dobrý kvartál. Tržby vzrostly o 4,4 procenta na skoro sedm miliard dolarů. Čistý zisk sice klesl o jedenáct procent na 583 milionů dolarů, ale to šlo na vrub zavření nevýdělečných divizí a produktů, jako byla kabelovka v Indii či neúspěšný seriál Luck.

Téměř tříčtvrteční podíl na čistém zisku mediálního domu má na svědomí televizní a filmová divize. Time Warner uvedl na trh několik velmi úspěšných děl. Patří k nim seriál Big Bang Theory či film Sherlock Holmes: Hra stínů – ten už v kinech vydělal přes půl miliardy dolarů. Firma si hodně slibuje od připravovaných hitů, jako je film Temné stíny režiséra Tima Burtona, batmanovka Temný rytíř povstal či pokračování Tolkienovy ságy Hobit.

Příliš dobré výsledky naopak nepředvedla vydavatelská divize, kam patří třeba časopisy Time a People. Příjmy z reklamy v ní spadly o pět procent, z prodejů časopisů o dvě procenta. Time Warner letos v březnu mírně zvýšil podíl v CETV, nyní tam má zhruba pětatřicet procent.

Time Warner spolu se zakladatelem firmy Ronaldem Lauderem tento týden oznámili, že firmu podpoří úvěry za 300 milionů dolarů na refinancování dluhu. Time Warner na oplátku získá další akcie CETV a zvýší podíl na čtyřicet procent. CETV čeká pro letošek nižší tržby i zisk. Po ohlášení podpory v úterý rostly akcie CETV o čtvrtinu, včera ještě skoro o pět procent.

Agentura Moody’s včera oznámila, že kvůli záchranným půjčkám zahájí revizi ratingu skupiny CETV s možností jeho zvýšení.