V Manchesteru zřejmě vraždil britský mladík

Policie prohledává nemovitost v Manchesteru

Policie prohledává nemovitost v Manchesteru Zdroj: Reuters

Policisté pokládají kytky na památku obětem útoku v Manchesteru
Británie se vzpamatovává z teroristického útoku
Británie se vzpamatovává z teroristického útoku
Británie se vzpamatovává z teroristického útoku
Británie se vzpamatovává z teroristického útoku
13
Fotogalerie

Pachatelem pondělního teroristického útoku v Manchesteru byl 22letý Salman Abedi. Zpravodaj uvedl, že pachatel byl Brit nebo původem z Británie

Upozornil ale, že úřady to ještě oficiálně nepotvrdily. Policie  zjišťuje, zda jednal sám, nebo byl součástí širší teroristické sítě. Sdělil to v přímém televizním přenosu šéf manchesterské policie.

Podle agentury AP úřední záznamy ukazují, že Abedi byl přihlášen k pobytu v manchesterském domě, ve kterém provedlo dnes policejní komando zásah. Podle místního volebního seznamu Abedi bydlel ve čtvrti Fallowfield na jihu města, kde policie provedla kontrolovanou explozi.

Podle BBC měl Abedi nejméně tři sourozence: staršího bratra, který se narodil v Londýně, a mladšího bratra a sestru, kteří se narodili v Manchesteru. Rodina, která údajně pochází zLibye, bydlela na různých adresách v Manchesteru, včetně domu v ulici Elsmore ve Fallowfieldu, kde došlo k razii.

Britská královna Alžběta II. držela minutu ticha za oběti útoku; v souvislosti s masakrem kromě panovnice kondolovali mimo jiné i její vnuci, princové Williama a Harry.

Video placeholde
teroristický útok v manchesteru • reuters