Záplavy zasáhly jih Francie, záchranáři z kempů evakuují stovky lidí

Francouzští hasiči

Francouzští hasiči Zdroj: Profimedia

Francouzští záchranáři evakuovali z kempů v jižní Francii za asistence helikoptér 750 osob kvůli záplavám, jež vyvolal přívalový déšť. Informovala o tom agentura AP. Mezi evakuovanými v severní části departementu Gard, kde z břehů vystoupily řeky Cèze a Ardèche, je mnoho dětí a turistů. Pohřešuje se jedna osoba.

Představitel místních úřadů Thierry Dousset televizní stanici BFM-TV řekl, že lidé byli evakuováni z pěti kempů. Televize informovala, že pohřešovaná osoba je 70letý Němec. Patrně se nacházel uvnitř vozu, který odnesla voda.

V obci Bagnols-sur-Cèze byly hospitalizovány čtyři německé děti kvůli pochlazení, informovala správa departmentu Gard. Místní starosta uvedl, že mezi 350 osobami, které nalezly v obci bezpečí, je nemálo nizozemských turistů.

V nouzovém přístřešku v nedaleké obci Saint-Julien-de-Peyrolas skončilo 119 německých dětí, které tábořily poblíž, napsal server Franceinfo.

Na zásahu se podílelo bezmála 70 hasičů a 120 příslušníků vojenské policie a byly nasazeny čtyři helikoptéry. Řada místních silnic zůstává neprůjezdná.