Bitcoin už není jedinou kryptoměnou podporovanou v Alze

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: profimedia

Internetový obchod Alza.cz podporuje platby pomocí další kryptoměny, litecoinu. Ten v porovnání s bitcoinem nabízí nižší transakční poplatky. V budoucnu by měla přibýt i podpora digitální měny dash.

Ve srovnání s bitcoinem jsou poplatky síti v litecoinu nižší, maximálně v řádu korun a transakce jsou rychlejší. Výhodou kryptoměn také je, že tento způsob online platby lze uskutečnit, aniž by uživatel vlastnil běžný bankovní účet s možností plateb přes internet.

Vše o kryptoměnách čtěte zde >>>

Firma si podporu kryptoměnových transakcích chválí. „Na Alze stále narůstá počet objednávek placených skrze bitcoin. Od zavedení se jedná o tržby v desítkách milionů a tisíce objednávek. Ve velké míře je bitcoin využíván k nákupu komponent na těžení kryptoměn. Stabilní zájem je i o hardwarové peněženky, například Trezor od české společnosti SatoshiLabs. Obdobný vývoj nyní očekáváme i u litecoinu,“ uvedl Jan Sadílek, vedoucí internetového marketingu Alza.cz. 

Aktuální graf s kurzem bitcoinu sledujte zde >>>

Litecoin je mladší měna než bitcoin, zavedena byla v roce 2011. Jde o alternativní kryptoměnu založenou na principech bitcoinu. Také měna Dash, s jejíž podporou počítá Alza do budoucnu a již nyní ji lze směnit v showroomech firmy, má výhodu nízkých poplatků a okamžitých plateb bez čekání na potvrzení sítí.