Česká firma patří k hlavním výrobcům bitcoinových peněženek, její nový model ale nabírá zpoždění

Trezor T

Trezor T Zdroj: Trezor

Alena Vránová, SatoshiLabs. V tomhle start-upu se zrodil Trezor na bitcoiny
Blockchain
3
Fotogalerie

Na vlně zájmu o kryptoměny se vezou i Češi, ne vždy ale jejich byznys funguje zcela hladce. Česká společnost Satoshi Labs, která provozuje bitcoinovou peněženku Trezor, přiznala, že nestíhá dodat objednaná hardwarová zařízení. Původně avizovala, že novou verzi svých "trezorů" dodá v lednu.

Společnost na svém webu upřesnila, že zákazníci se svých objednávek mají dočkat až příští měsíc.

„Chceme si být jistí, že když zákazník zařízení obdrží, bude už řádně otestované a doladěné do nejmenšího detailu. Nejdůležitější ale je, aby byla zařízení spolehlivá a bezpečná,“ píše firma ve svém vyjádření a připojila omluvu.

Vše o kryptoměnách čtěte zde >>>

Trezor T je vylepšená verze stávající peněženky. Autoři si od nového modelu slibují lepší zabezpečení a intuitivní prostředí pro správu všech kryptoměn, jeho cena se pohybuje kolem tří tisíc korun. Česká peněženka patří spolu s konkurenčním přístrojem Ledger Nano k nejrozšířenějším bitcoinovým úložištím na světě, již dříve Satoshi Labs uvedla, že svého produktu prodala řádově desítky tisíc kusů. Kvůli vysoké poptávce si řada zákazníků na svůj "trezor" musela řadu týdnů počkat i v minulosti.

Nejde o jediný úspěšný český byznys v oblasti kryptoměn. Mezi ambiciózní české společnosti v oboru patří i NakamotoX, burza kryptoměn. Ta nyní funguje v testovacím režimu, ostrý provoz spustí na přelomu ledna a února. Zprostředkovat chce obchody za desítky milionů eur.


Informace o kurzu bitcoinu najdete zde >>>