Nová whisky X by Glenmorangie je stvořená pro míchané drinky

I když už budou otevřené zahrádky, není nad to si namíchat pořádný drink v klidu domova.

I když už budou otevřené zahrádky, není nad to si namíchat pořádný drink v klidu domova. Zdroj: GLENMORANGIE

Na štítku zavěšeném na lahvi najdete 3 recepty na nové koktejly se základem z whisky.
Glenmorangie je jednosladová skotská whisky z oblasti skotské vysočiny.
Po dobu výroby Glenmorangie whisky se o její stálou kvalitu a dokonalost stará „the Sixteen Men of Tain".
3
Fotogalerie

Skotská palírna Glenmorangie představuje světu jednosladovou skotskou whisky speciálně navrženou pro experimentování s míchanými nápoji: X by Glenmorangie. Tým Glenmorangie se nechal inspirovat špičkovými světovými barmany a ve spolupráci s nimi vytvořil dokonalý základ míchaných nápojů.

Jemnost hrušky, vanilky a zimolezu doplňuje nádech pomerančového sorbetu a zároveň čokoládový fondán. Spojením whisky zrající v sudech po bourbonu a té zrající v nových vypálených dubových sudech vznikla sladká a bohatá chuť. Destiluje se v nejvyšších destilačních kotlích ve Skotsku, jejichž dlouhý měděný krk – mimochodem dosahující stejné výšky jako dospělá žirafa – zajišťuje, že jen ty nejjemnější a nejčistší výpary se dostanou do finálního produktu. Díky tomu je Glenmorangie lehká a ovocná, čistá a elegantní. Sudy, v nichž zraje, procházejí nekompromisním výběrem a palírna Glenmorangie je používá pouze dvakrát. 

Jako inspiraci připravila palírna řadu osvěžujících koktejlových receptur, ke kterým jsou potřeba jen 2 až 4 přísady, a je proto snadné si je připravit díky všestrannosti whisky X by Glenmorangie v pohodlí domova. Recepty zahrnují tradiční kombinace jako Glenmorangie s tonikem či s kolou, ale také drinky ve stylu swizzle, tedy ve vyšší sklenici s drceným ledem. Ozvláštnit s nimi lze zábavu při různorodých příležitostech, podle kterých jsou jednotlivé míchané nápoje také pojmenovány: Glenmorangie X Brunch, Glenmorangie X Rande, Glenmorangie X Karaoke Party a mnohem víc.

Tři jednoduché recepty na úžasné koktejly jsou přímo na štítku zavěšeném na krku láhve. Další recepty se objeví po naskenování QR kódu nebo přímo na stránkách www.glenmorangie.com a na sociálních sítích whisky Glenmorangie.