Index Pražské burzy zamířil vzhůru, dařilo se většině hlavních emisí

Pražská burza

Pražská burza Zdroj: ČTK

Pražská burza
Pražská burza
3
Fotogalerie

Pražská burza smazala ztráty, které utrpěla v úterý. Index PX posílil o 1,11 procenta na 878,57 bodu. Vzhůru mu pomohly hlavně akcie Avastu a bank, dařilo se ale většině hlavních titulů. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy. Úspěšný den má za sebou i koruna, která zpevnila vůči oběma hlavním světovým měnám.

Obchodování uzavřelo se ziskem deset ze 12 titulů ovlivňujících hodnotu indexu PX. Akcie Kofoly stagnovaly a jedinou z hlavních emisí, která zaznamenala ztrátu, byl Philip Morris.

Nejlépe si dnes vedly akcie textilky PFNonwovens. Cenné papíry výrobce netkaných textilií posílily o 2,8 procenta na 660 korun. Akcie technologické firmy Avast zdražily o 1,77 procenta na 149,85 korun. O více než procento na 477 korun zpevnily cenné papíry energetické společnosti ČEZ.

Dařilo se rovněž trojici bankovních titulů. Akcie Erste a Monety zdražily o více než půl druhého procenta. Cenné papíry Komerční banky si polepšily o 0,6 procenta.

Jediným z hlavních titulů, který dnes zaznamenal ztráty, byl Philip Morris ČR. Cena akcií kutnohorského výrobce cigaret klesla o 0,59 procenta na závěrečných 13 460 korun.

Česká měna se dnes kolem 17:00 obchodovala v kurzu 27,29 koruny za euro a 24,83 koruny za dolar. V porovnání s úterním závěrem tak zpevnila vůči euru o 24 haléřů a k dolaru o 32 haléřů. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.