Pražská burza na konci týdne oslabila, nedařilo se bankovním společnostem

Pražská burza v daný obchodní den klesla, proto je náš "robot" smutný

Pražská burza v daný obchodní den klesla, proto je náš "robot" smutný Zdroj: E15.cz

Pražská burza na konci týdne oslabila. Index PX poklesl o 0,25 procenta na 872,50 bodu. Z dvanácti hlavních titulů pražské burzy dnes šest zakončilo obchodování v mínusu, další tři emise stagnovaly.

Největší pokles vykázaly akcie společnosti Komerční banka, které klesly o 2,18 procenta na 494 korun. Cenné papíry rakouské bankovní skupiny Erste Group Bank také oslabily, ato o 1,24 procenta.

Oproti tomu nejvýraznějšího růstu dosáhly cenné papíry počítačové firmy Avast, které si polepšily o 1,72 procenta na 157 korun. Dále pak rostly cenné papíry výrobce likérů Stock o 0,31 procenta na 64,90 korun. Největší objem obchodů, a to 27 procent, dnes zaznamenaly cenné papíry rakouské skupiny Erste Group Bank.

Nárust zaznamenaly akcie elektrárenské společnosti ČEZ, které posílily o 0,23 procenta na 440 korun. Svou změnou tak přerušily jednodenní stagnaci.

Druhým nejobchodovanějším titulem (ve výši 25 procent) byly akcie společnosti Komerční banka. Akcie bankovní společnosti Moneta dosáhly třetího největšího objemu obchodů - a to 20 procent.

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR.