Pražská burza na konci týdne oslabila, přispěly bankovní společnosti

Pražská burza v daný obchodní den klesla, proto je náš "robot" smutný

Pražská burza v daný obchodní den klesla, proto je náš "robot" smutný Zdroj: E15.cz

Pražská burza na konci týdne oslabila. Index PX klesl o 1.02 procenta na 1162,01 bodu. Nejvýznamněji přispěly akcie rakouského bankovního domu Erste Group Bank, které odepsaly 3.92 procenta a finančního domu Komerční banka, které propadly o 0.77. Společně se podílejí na PX indexu 14.36 procenty. Největší pokles postihl akcie telekomunikační společnosti O2 a rakouské skupiny Erste Group Bank. Největší nárůst dnes zaznamenaly akcie banky Moneta a SHS PHOTON ENERGY.

Z třinácti hlavních titulů pražské burzy dnes šest zakončilo obchodování v mínusu, další dvě emise stagnovaly. Největší pokles vykázaly akcie telekomunikační společnosti O2, které klesly o 6.07 procenta na 263 korun, klesají už čtyři dny. Zároveň během dne hodnotou 263 korun překročily své tříměsíční minimum z z května 2021.

K dalším ztrátovým titulům na pražské burze se zařadily akcie rakouského bankovního domu Erste Group Bank, které padly o 3.92 procenta na 829 korun. Oproti tomu nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie banky Moneta. V závěru obchodování byla jejich cena 79,90 korun, což bylo o 2.83 procenta více než na počátku dne. K dalším emisím, které posílily, patří i SHS. Akcie stouply o 1.3 procenta na 78 korun.

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR.