Pražská burza po čtyřech dnech oslabila, propadly akcie Avastu

Pražská burza v daný obchodní den klesla, proto je náš "robot" smutný

Pražská burza v daný obchodní den klesla, proto je náš "robot" smutný Zdroj: E15.cz

Pražská burza oslabila poprvé po čtyřech dnech. Index PX propadl o 0.43 procenta na 1237,65 bodu. Nejvýznamněji přispěly akcie českého vývojářského domu Avast, které se podílejí na PX indexu aktuálně 23.23 procenty, poklesem 1.53 procenta. 

Největší pokles hodnoty postihl akcie technologické společnosti Avast a elektrárenské společnosti ČEZ. Nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie SHS PHOTON ENERGY a tabačky Phillip Morris.

Z třinácti hlavních titulů pražské burzy dnes čtyři zakončily obchodování v mínusu, další tři emise stagnovaly. Největší pokles hodnoty postihl akcie české technologické společnosti Avast, a to o 1.53 procenta na 170,10 korun. Cenné papíry společnosti ČEZ odepsaly 1.27 procenta na 621 korun, po šesti dnech poprvé propadly. Oproti tomu nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie SHS PHOTON ENERGY.

V závěru obchodování byla jejich cena 48 korun, což bylo o 5.26 procenta více než na počátku dne. Dále pak rostly cenné papíry tabačky Phillip Morris o 1.76 procenta na 15 060 korun. Už dva dny překonávávají své pětiměsíční maximum.

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR