Pražská burza posílila, přispěly akcie Komerční banky

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu Zdroj: E15.cz

Index PX stoupl o 0.66 procenta na 1103,71 bodu. Nejvýznamněji přispěly akcie společnosti Komerční banka, které se podílejí na PX indexu aktuálně 12.88 procenty, ziskem 2.08 procenta. Největší nárůst dnes zaznamenaly akcie společnosti Komerční banka a české technologické společnosti Avast. Největší pokles hodnoty postihl akcie SHS PHOTON ENERGY a pojišťovací skupiny VIG.Vyplývá to z údajů burzovního webu.

Z třinácti hlavních titulů pražské burzy dnes osm zakončilo obchodování v plusu, další jedna emise stagnovala. Nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie společnosti Komerční banka. V závěru obchodování byla jejich cena 664 korun, což bylo o 2.08 procenta více než na počátku dne. Akcie českého výrobce antivirových programů Avast si polepšily o 1.05 procenta na 144 korun.

Oproti tomu nejvýraznější pokles postihl akcie SHS PHOTON ENERGY, které zlevnily o 1.92 procenta na závěrečných 76,50 korun. K dalším ztrátovým titulům na pražské burze se zařadily akcie pojišťovací skupiny VIG, které padly o 0.68 procenta na 580,50 korun. Největší objem obchodů, a to 27 procent, dnes zaznamenaly cenné papíry společnosti Komerční banka.

Druhým nejobchodovanějším titulem (ve výši 25 procent) byly akcie bankovní společnosti Moneta. Akcie elektrárenské společnosti ČEZ dosáhly třetího největšího objemu obchodů - a to 23 procent.

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR.