Pražská burza přijala akcie SAB Finance na trh, obchody začnou ke konci ledna

Obchodování s akciemi SAB Finance bude zahájeno 28. ledna na ceně 10 560 korun.

Obchodování s akciemi SAB Finance bude zahájeno 28. ledna na ceně 10 560 korun. Zdroj: Erben Eduard/E15

Pražská burza přijala akcie společnosti SAB Finance na trh Standard Market, který je součástí regulovaného trhu pražské burzy. Obchodovat se s nimi začne 28. ledna, uvedla burza. SAB Finance je předním zprostředkovatelem devizových obchodů pro firemní klientelu v Česku.

Obchodování bude zahájeno na ceně 10 560 korun. Jde o cenu, za kterou jsou akcie nabízeny v rámci veřejné nabídky. „Věříme, že si akcie najde místo mezi investory a zařadí se mezi vyhledávané dividendové tituly,“ uvedl generální ředitel pražské burzy Petr Koblic.

„Je to pro nás další významný milník. Pro investory jsou konzervativní dividendové akcie SAB Finance určitě zajímavou příležitostí a naší skupině tento krok přináší možnost ještě více posílit pozici v mezinárodním bankovním sektoru,“ doplnil zakladatel SAB Finance Radomír Lapčík.

Trh Standard pražské burzy je určen pro obchodování velkých emisí českých i zahraničních společností. Hlavním trhem burzy je Prime Market, určený pro obchodování nejprestižnějších akcií českých i zahraničních společností. Na emise obchodované v tomto trhu jsou kladeny nejpřísnější podmínky.

SAB Finance působí na trhu více než 15 let a poskytuje své služby zhruba 18 tisícům firemních klientů. Poslední auditovaný obrat za rok 2019 byl více než 280 miliard korun. Zisk společnosti za rok 2020 se odhaduje na 138 milionů korun a plánovaný zisk pro rok 2021 činí 168 milionů korun.