Pražská burza už pět dní stoupá. Daří se akciím Kofoly

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu Zdroj: E15.cz

Pražská burza už pět dní stoupá. Index PX stoupl o pouhých 0.06 procenta na 1291,06 bodu. Nejvýraznější pokles postihl akcie elektrárenské společnosti ČEZ a českého výrobce antivirových programů Avast. Největší nárůst dnes zaznamenaly akcie výrobce nápojů Kofola a pojišťovny VIG.Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.

Z třinácti hlavních titulů pražské burzy dnes šest zakončilo obchodování v plusu, tři propadly. Nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie nápojářské společnosti Kofola. V závěru obchodování byla jejich cena 322 korun, což bylo o 3.21 procenta více než na počátku dne. Už dva dny překonávávají své tříleté maximum, když přes den jejich hodnota vystoupala až na 322.

Dále pak rostly cenné papíry pojišťovací skupiny VIG o 0.96 procenta na 631 korun. Nejvýraznější pokles postihl akcie energetické společnosti ČEZ, které zlevnily o 0.22 procenta na závěrečných 682 Kč, po čtyřech dnech poprvé propadly. K dalším ztrátovým titulům na pražské burze se zařadily akcie počítačové firmy Avast, které padly o 0.17 procenta na 175,50 korun, klesají už čtyři dny.

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR