Pražská burza významně oslabila, nedařilo se akciím Avastu

Pražská burza v daný obchodní den klesla, proto je náš "robot" smutný

Pražská burza v daný obchodní den klesla, proto je náš "robot" smutný Zdroj: E15.cz

Pražská burza významně oslabila. Index PX oslabil o 0.54 procenta na 1105,93 bodu. Z třinácti hlavních titulů pražské burzy dnes osm zakončilo obchodování v mínusu, další dvě emise stagnovaly. Nejvýznamněji přispěly akcie českého výrobce antivirových programů Avast, které se podílejí na PX indexu aktuálně 18.51 procenty, poklesem 2.52 procenta.

Akcie společnosti firmy Avast odepsala 2,52 procenta. Už pět dní překonávávají své tříměsíční minimum, když přes den jejich hodnota poklesla až na 133,7 koruny.

Pokles postihl také akcie společnosti SHS PHOTON ENERGY, a to o 7,05 procenta na 72,50 korun. Zároveň během dne hodnotou 72,5 koruny překročily své sedmiměsíční minimum z z května 2021. 

Oproti tomu nejvýraznějšího růstu dosáhly cenné papíry rakouské bankovní skupiny Erste Group Bank, které si polepšily o 0,77 procenta na 812,20 koruny, byl to již šestý den po sobě. Už dva dny překonávávají své dvouleté maximum, když přes den jejich hodnota vystoupala až na 812,2 koruny. K dalším emisím, které posílily, patří i VIG. Akcie společnosti zpevnily o 0,51 procenta na 593 korun, a to již šestý den po sobě.

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR.