Pražská burza významně oslabila. Nejvíce přispěly bankovní společnosti

Pražská burza v daný obchodní den klesla, proto je náš "robot" smutný

Pražská burza v daný obchodní den klesla, proto je náš "robot" smutný Zdroj: E15.cz

Pražská burza významně propadla. Index PX odepsal 0,34 procenta na 1286,16 bodu. Nejvýznamněji přispěly akcie společnosti Komerční banka, které poklesly o 1,03 procenta a bankovní společnosti Moneta, které ztratily 0,28 procenta. Společně se podílejí na PX indexu 7,6 procenty. Největší pokles hodnoty postihl akcie výrobce nápojů Kofola a SHS PHOTON ENERGY. Nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie výrobce likérů Stock a českého výrobce antivirových programů Avast.

Z třinácti hlavních titulů pražské burzy dnes osm zakončilo obchodování v mínusu, další tři emise stagnovaly. Největší pokles hodnoty postihl akcie výrobce nápojů Kofola, a to o 3,12 procenta na 310 korun. Dále pak padaly cenné papíry SHS PHOTON ENERGY o 1,75 procenta na 45 korun. Oproti tomu nejvýraznějšího růstu dosáhly cenné papíry likérky Stock, které si polepšily o 0,17 procenta na 115,40 korun. Dále pak rostly cenné papíry českého vývojářského domu Avast o 0,11 procenta na 174,65 korun.

Nárust zaznamenaly akcie rakouské skupiny Erste Group Bank, které mírně stagnovaly. Akcie rakouské skupiny Erste Group Bank stagnovaly o 0,09 procenta na 888 korun. Svou změnou tak navázaly na dvoudenní růst.

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR