Vlastník Grandhotelu Pupp chce vykoupit podíly menších akcionářů

Grandhotel Pupp

Grandhotel Pupp Zdroj: ctk

Velký úbytek.
Grandhotel Pupp
loni přivítal
o polovinu
méně kongresů,
konferencí
a podnikových
akcí než
v předchozím roce
Grandhotel Pupp
2
Fotogalerie
Investiční společnost PND Kyresan, která se letos stala vlastníkem více než 90 procent akcií karlovarského Grandhotelu Pupp, se rozhodla vykoupit podíly dalších akcionářů hotelu a získat jej tak zcela pod svou kontrolu.

Vytěsnění menšinových akcionářů souvisí s plány na investice do dalšího zkvalitňování služeb a hraje důležitou roli i v dalších chystaných společných akvizicích PND Kyresan a Grandhotelu Pupp na středoevropském hotelovém trhu.

„Chceme touto cestou konsolidovat majetkovou strukturu hotelu. Plánujeme společné investice a plné vlastnictví společnosti Grandhotel Pupp Karlovy Vary tyto naše záměry výrazně zjednoduší,“ informoval mediální zástupce PND Kyresan Jaroslav Pomp.

PND Kyresan se stal většinovým vlastníkem letos na jaře. Do majetku společnosti pak nový většinový vlastním přinesl další kapitál. Valná hromada v květnu schválila navýšení základního jmění společnosti o 306,6 milionu korun na téměř 460 milionů korun. Už tím se navýšil podíl nového většinového vlastníka.

O výkupu podílů drobných akcionářů bude rozhodovat valná hromada, svolaná na 15. srpna 2016. Majoritní vlastník nabízí akcionářům za jednu akcii cenu 2215 korun.

„Cena byla stanovena na základě metodiky České národní banky. Posudek s cenou vyhotovil odborný znalecký ústav Grant Thornton Valuations a bude k dispozici všem akcionářům Grandhotelu Pupp. Znalec navrhl cenu 2014,33 koruny a hlavní akcionář se ji rozhodl navýšit cca o 200 na zmíněných 2215 korun,“ sdělil Pomp.

Společnost Grandhotel Pupp skončila vloni hospodaření se ziskem 16 milionů korun. Meziročně je to o 4,1 milionu více. Hotelová společnost se přitom potýkala s poklesem výnosů, které způsobil úbytek hostů z rusky mluvících zemí. Celkové výnosy společnosti byly loni 269,4 milionu korun.