Český T-Mobile a Slovak Telekom povede od června Melinda Szabó

T-Mobile

T-Mobile Zdroj: Shutterstock

Novou generální ředitelkou T-Mobile Czech Republic a Slovak Telekomu bude od června dosavadní senior viceprezidentka zodpovědná za spotřebitelský segment v evropském Deutsche Telekomu Melinda Szabó. Zároveň bude členkou představenstva obou firem. Nahradí generálního ředitele Vladana Pekoviće, který operátory dočasně vede po odchodu Jose Perdoma Lorenza. V nové roli se Szabó zaměří na další rozvoj investic, digitalizaci, spokojenost zákazníků a udržitelný rozvoj.

Szabó má v telekomunikačním průmyslu více než 25 let zkušeností. Významnou část své profesionální kariéry strávila ve společnosti Magyar Telekom a několik let ve Vodafonu. V červenci 2018 byla jmenována obchodní ředitelkou pro rezidenční segment ve společnosti Magyar Telekom a v lednu 2020 se stala obchodní ředitelkou celého Magyar Telekom.

Vize a cíle T-Mobile Czech Republic a Slovak Telekomu se podle Szabó nemění, zaměření na zákazníky zůstává. „Přicházím s velkým nadšením, ale zároveň velkou pokorou. Velice si vážím skvělé práce obou týmů, velkého nasazení a silného zaměření na zákazníka obou firem, které se etablovaly jako přední společnosti orientované na zákaznickou spokojenost,“ uvedla Szabó. „Na těchto úspěších budu stavět, abychom mohli pokračovat v inovacích, posílili růst a pokračovali v transformaci pro udržitelnou budoucnost našeho byznysu. Nadále budeme posilovat obě naše značky a budeme pokračovat v úsilí získat si srdce našich zákazníků i zaměstnanců,“ dodala.

Nová budoucí šéfka obou firem podle členky představenstva Deutsche Telekom Europe Dominique Leroy prokázala výjimečný smysl pro obchod i nadšení pro orientaci na zákazníka a úspěšně jí přenesla za hranice spotřebitelského segmentu. „Pod jejím vedením rezidenčního segmentu v Evropě jsme byli svědky bezprecedentního zlepšení zákaznické spokojenosti a vnímání značky na našich trzích, což se přímo promítlo do působivých finančních výsledků,“ dodala Leroy.

T-Mobile je s více než 6,5 milionu zákazníků největší mobilní operátor v Česku. Svou 5G sítí pokrývá 72 procent populace.