Creditas prodá Pentě společnost Alzheimercenter. Schválit to musí antimonopolní úřad

Penta

Penta Zdroj: ČTK

Creditas
2
Fotogalerie

Síť společnosti Alzheimercenter mění po pěti letech majitele. Investiční skupina Creditas, která je jejím současným majitelem, prodává celkem dvanáct zařízení společnosti Penta Hospitals CZ spadající do skupiny Penta, informují obě společnosti v tiskové zprávě. Transakci musí ještě schválit antimonopolní úřad. Obě strany se dohodly, že její výši nebudou komentovat.

„Společnost Alzheimercentrum vlastníme od roku 2017 a za tu dobu se nám podařilo ji významně rozšířit. Navýšili jsme počet center, která se starají o lidi s Alzheimerovou chorobou a zkvalitnili jsme služby a poskytovanou péči. Nyní se ale chceme soustředit především na klíčová odvětví našeho portfolia, jimiž jsou finanční služby, energetika a real estate,“ říká člen představenstva a výkonný ředitel skupiny Creditas Jiří Hrouda.

Všechna zařízení Alzheimercentrum by se měla podle tiskové zprávy v několika etapách v průběhu příštího roku začlenit do zapsaného ústavu Alzheimer Home ze skupiny Penta Hospitals CZ, se všemi závazky vůči klientům a zaměstnancům. 

„Převzetí společnosti Alzheimercentrum je součástí naší dlouhodobé strategie,“ říká generální ředitelka Penta Hospitals CZ Barbora Vaculíková.

Společnost Alzheimercentrum poskytuje již více než 25 let sociální služby a komplexní zdravotní a ošetřovatelskou péči klientům trpícím Alzheimerovou chorobou a ostatními druhy demencí. 

Stejně tak i společnost Alzheimer Home, do které se společnost Alzheimercentrum začlení.  V Česku provozuje v současnosti 12 domovů se zvláštním režimem. Penta Hospitals CZ je součástí holdingu Penta Hospitals International, který zamestnává více než 13 tisíc zaměstnanců.