Apple potvrdil vývoj iCaru, investuje do samořídících systémů

Takto by podle fanoušků mohl vypadat Apple iCar

Takto by podle fanoušků mohl vypadat Apple iCar Zdroj: AliCam

Takto by podle fanoušků mohl vypadat Apple iCar
Takto by podle fanoušků mohl vypadat Apple iCar
Takto by podle fanoušků mohl vypadat Apple iCar
4
Fotogalerie

Nedávno se spekulovalo o tom, že americký technologický gigant myšlenku auta opustil. Nyní se ale zdá, že je všechno jinak. Nebo ne?

V oboru se o tom spekulovalo už dlouhé měsíce: Apple následuje Google a také pracuje na svém automobilu. Stránky novin a internetových serverů plnily zákulisní informace o projektu, Apple však z toho nikdy nic oficiálně nepotvrdil. To se mění až nyní, kdy technologický gigant proslavený iPady a iPhone dal poprvé oficiálně najevo, že ho automobilový obor opravdu zajímá.

Firma mohutně investuje do výzkumu učení strojů a automatizace a je nadšena z potenciálu automatizovaných systémů v mnoha oblastech, včetně dopravy, napsal ředitel Applu pro integritu produktu Steve Kenner v pětistránkovém dopise zaslaném Americké agentuře pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA), který pronikl na veřejnost.

Hlavním důvodem zaslání dospisu NHTSA však nebylo informování veřejnosti o projektu iCaru, ale snaha o uvolnění pravidel pro vývoj aut bez řidiče. Apple totiž prostřednictvím Kennerova dopisu tvrdí, že v USA platí příliš omezení týkající se této techniky. Se zavedenými výrobci a s novými subjekty by se mělo zacházet stejně,píše Kenner.

CELÝ ČLÁNEK VČETNĚ ROZSÁHLÉ FOTOGALERIE NAJDETE NA SERVERU AUTO.CZ