Bouře za volantem. Vztekají se víc ženy, nebo muži?

Řidička, ilustrační foto

Řidička, ilustrační foto Zdroj: CTK

Řidička zachránila na Olomoucku mladíka z hořícího vozu.
...
...
...
...
7
Fotogalerie

O řidičích a řidičkách koluje spousta vtípků, ale i fám a stereotypů. Ženy prý neumí moc řídit a muži jsou zase za volantem zbytečně podráždění. Ale je to opravdu tak?

Svět aut je bezpochyby mužskou záležitostí. Už od mala si hrají s autíčky, na prahu dospělosti v nich vozí holky na schůzky, s větším či menším štěstím odhalují své řidičské schopnosti a později to jsou povětšinou oni, kdo vozí rodiny na výlety. Ostatně i ve světě motorsportu zavadíte o ženu v kombinéze zřídka, pokud v ní tedy zrovna nepózuje na jehlách a deštníkem. To pochopitelně vyvolává v mužích pocit, že ženy jsou méně schopné řidičky. Hlavně proto, že jezdí pomaleji, méně riskují a ne vždy dokáží dobře zaparkovat.

 

Pravdou ovšem je že, ženy prokazatelně méně často a méně závažně bourají, takže to s tou naší řidičskou nadvládou nebude tak horké. A něžné pohlaví zase vrací úder tvrzením, že se muži za volantem neustále vztekají a nadávají. Však určitě znáte ten vtip, když dítko líčí mamince, že s tatínkem cestou do školy potkali pět idiotů, sedm blbců a dva kretény. Ale co když je to trošku jinak?

 Čerstvý průzkum z Británie ukazuje, že realita je přesně opačná. Studie provedená mezi tisícem respondentů odhalila, že ženy jsou za volantem v průměru o 12 procent vzteklejší, než muži. Ve všech testovaných scénářích by podle výsledků průzkumu ženy reagovaly hněvivěji, než jejich mužské protějšky.

Celý článek čtěte na Auto.cz